Se caută voluntari pentru taberele destinate copiilor defavorizați

Copiii proveniți din familiile defavorizate, din zonele rurale ale județului Caraș Severin, vor merge și în acest an în tabere.

„Este un proiect de suflet acesta, prin care îmi doresc să ajungem la cât mai mulți copii de pe sate, copii care nu au posibilități să meargă în tabere și tocmai de aceea suntem în căutare de voluntari pe care să îi formăm în acest scop”, spune preotul Mihai Ciucur, unul dintre susținătorii programului.

tm4ua media express de banat (100x1000px)

Voluntarii sunt invitați să se înscrie în această perioadă pentru sesiunea de formare din cadrul programului „Tabăra din inima satului”, formare ce va avea loc în perioada 3-9 februarie, în localitatea Marga, din județul Caraș-Severin.

Cei care organizează înscrierile și susțin întreg programul sunt cei de la Departamentul de Tineret al Episcopiei Caransebeșului, cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Lucian, Episcopul Caransebeșului, în parteneriat cu Casa Corpului Didactic Caraș-Severin și cu sprijinul Asociației Tinerilor Ortodocși din Banatul de Munte și al Centrului de Tineret Moniom.

Sesiunea de formare a voluntarilor, desfășurată pe parcursul a 7 zile, își propune să familiarizeze participanții cu sarcinile și responsabilitățile pe care le presupun calitatea de voluntar tabere, precum și să livreze tinerilor participanți conceptul de tabără, ce va sta la baza organizării mai multor tabere în satele eparhiei în vara acestui an.

„Intenționăm ca, prin această formare, să alcătuim echipe de 5-7 voluntari pe tabără, care, sub îndrumarea unui coordonator, să poată desfășura activități educative specifice taberelor de vară, în special în localitățile rurale ale eparhiei. Pe parcursul acestor zile voluntarii, alături de preoții și profesorii din parohiile-gazdă, vor desfășura diverse activități cu copiii și tinerii, de la ateliere artistice, jocuri și concursuri educative, până la cateheze interactive, ateliere pro-vita sau ateliere de comunicare”, a mai precizat părintele Mihai Ciucur, de la Departamentul de tineret al eparhiei.

Sunt așteptați să se înscrie la tabăra de formare elevi și studenți (cu vârsta minimă de 16 ani), cadre didactice, asistenți sociali, psihologi, dar și specialiști din alte domenii de activitate, care au legătură cu educația și formarea tinerilor. Echipa de formatori este coordonată de prof. Nicoleta Marcu – directorul Casei Corpului Didactic al județului Caraș-Severin, alături de formatori din cadrul Departamentului de tineret al eparhiei și tineri de la ATOR Banatul de Munte.

Înscrierile și informațiile suplimentare se pot obține la: pr. Mihai Ciucur – telefon: 0734.77.34.77, e-mail: mihai_ciucur@yahoo.com și prof. Nicoleta Marcu – telefon: 0771.48.27.80, e-mail: nicolrd@yahoo.com

 

banner 970 x 250