Se caută vinovații pentru poluarea Bârzavei!

Specialiștii cărășeni au declanșat o amplă anchetă după ce au constatat faptul că râul Bârzava a fost poluat. Problema e că nici până la această oră nu s-a găsit persoana sau firma responsabilă pentru deversarea uleiurilor în apă.

Oficialii Sistemului de Gospodărire a Apelor au trimis săptămâna trecută o echipă care să cerceteze cauzele poluării. Asta după ce, de trei săptămâni, pe Bârzava plutesc pete de ulei. Cercetările efectuate de către reprezentanții Apelor Române nu au scos la lumină nicio sursă care să fi cauzat fenomenul. Tocmai de aceea, pentru prevenirea creșterii nivelului de poluare, echipa Sistemului de Gospodărire a Apelor a instalat două baraje antipoluare care nu permit reziduurilor să se extindă pe fluxul apei. S-a acționat și cu o substanță absorbantă care să dilueze cantitatea poluantă de ulei.

,,Pentru a elimina urmele de poluare, am instalat aceste baraje speciale care să rețină rezidurile și am folosit o substanță absorbantă care acționează și dizolvă uleiul. Nu știm încă sursa de poluare”, a declarat Dorin Gavril, directorul Sistemului de Gospodărire a Apelor Reșița.

leader board 728 x 90 px

Zonele afectate sunt ținute sub supraveghere, iar cei responsabili de apele din județ caută în continuare vinovații pentru incidentul ecologic.