Pagubele furtunii din Clisura Dunării, pe masa Guvernului

ioan dragomir prefectura caras severin
stiri si publicitate cu Casino Herculane by sungarden

Ploile de zilele trecute au avariat locuințe și au distrus terenuri agricole în Berzasca, Coronini, Cornereva, Sichevița și Moldova Nouă.

Conform prefectului Ioan Dragomir (foto), încă de duminică, la nivel de județ s-au constituit două echipe care vor evalua pagubele și, în funcție de rezultat, se va decide ce măsuri se vor lua. „Unii dintre cei afectați pot beneficia și de asigurările pe care le au. Noi sperăm să obținem și ajutor de la guvern. S-a primit o adresă de la Secretariatul General al Guvernului pentru a transmite un necesar financiar spre a se găsi fondurile necesare pentru remedierea pagubelor”, a spus astăzi prefectul Ioan Dragomir.

În prezent, echipele Prefecturii Caraș-Severin se află pe teren pentru a face evaluările solicitate. Chiar astăzi oamenii de la județ s-au aflat la Coronini, acolo unde, conform primarului Ilie Boboescu, furtuna a avariat sute de case din Coronini și Sfânta Elena. Grindina, mare cât pumnul în exprimarea lui Boboescu, a deteriorat fațadele și acoperișurile caselor și a spart parbrizele mașinilor. Au fost afectate și terenuri agricole iar dimensiunile exacte ale distrugerilor cauzate de ploi urmează să fie evaluate în aceste zile.

promovare banner maxagro Stiri cu Muzeul din Timisoara

La Berzasca, ploaia a stricat acoperișurile a 20 de case, a deteriorat vestiarele bazei sportive și 30% din acoperișul blocului de locuințe sociale. În privința terenurilor agricole distruse, primarul Petru Furdui rezumă pagubele într-un singur cuvânt, „jale”, cu care descrie situația a mai bine de 50 de hectare pe care culturile au fost compromise. „Noi am constatat pagubele și am transmis raportul către prefectură. Așteptăm comisia de la județ ca să facem evaluarea împreună. Oamenii sunt în siguranță, au remediat pe cont propriu cât au putut. Stau în casele lor dar cu tavanele afectate și cu apă în case”, a spus Petru Furdui.

La Cornereva, furtuna a fost mai „blândă” cu localnicii. Conform primarului Nicolae Novăcescu, au fost afectate mai multe drumuri agricole pe o lungime totală de 11 km. Pe aceste porțiuni, ploaia a produs alunecări de teren, a luat pietrișul și a avariat rigolele. Primăria a constatat deja pagubele și a trimis un raport către prefectură.

Stiri si Publicitate, joburi in Timisoara si Resita STPT job 1000x200 Stiri si Publicitate in Timisoara si Resita 1000x100 edb
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/