Se caută programatori și designeri care vor să susțină supraviețuirea albinelor!

albine

„Inovează pentru albine” se intitulează concursul lansat pentru dezvoltarea unei aplicații de mobil ce poate pune împreună lumea plantelor, a polenizatorilor și gastronomia bazată pe plante.

Inițiatorii sunt: WWF-România, Code4Romania și Design Thinking Society care își propun crearea unei aplicații de mobil unice în România, pentru identificarea speciilor de plante și a polenizatorilor acestora și care va conține și o platformă de implicare cetățenească și o „zonă” de rețete de băuturi nealcoolice și delicii culinare pe bază de plante. Concursul se desfășoară în perioada 20 septembrie – 5 noiembrie 2022, conform Regulamentului publicat pe site-ul WWF, la adresa: https://wwf.ro/ce-facem/bee-active/bee-active-inoveaza-pentru-albine/

Sunt invitate să se înscrie echipe mixte de programatori și designeri din toată țara pentru crearea unei aplicații capabile să identifice specii de plante frecvent întâlnite în țara noastră, să le asocieze speciile de insecte ce le polenizează, să integreze modalități de implicare cetățenească pentru salvarea insectelor polenizatoare, și o colecție de rețete originale.

Scopul aplicației este de a apropia oamenii de lumea fascinantă a plantelor și insectelor din țara noastră și de a le pune la îndemână un instrument de a se implica pentru salvarea acestora, într-un moment de cumpănă – manifestarea schimbărilor climatice și pierderea biodiversității.

Realizarea aplicației se desfășoară în cadrul proiectului „BeeActive – Mobilizarea cetățenilor pentru conservarea albinelor și a altor insecte polenizatoare din România”, derulat de WWF-România în parteneriat cu Institutul Norvegian pentru Cercetarea Naturii (NINA), cu sprijinul financiar Active Citizens Fund România. În urma evaluării vor fi desemnate 5 soluții finaliste, iar echipele care le-au propus vor fi invitate să își prezinte live soluția, în cadrul unui eveniment, unde se va alege echipa câștigătoare. Premiul va consta într-un buget de 8000 Euro în care echipa câștigătoare va trebui să dezvolte varianta integrală a aplicației.