Se caută din nou soluții pentru cumpărarea certificatelor de poluare pentru Colterm

colterm

O nouă ședință extraordinară a Consiliului Local Timișoara este programată la începutul săptămânii viitoare, în încercarea de a se găsi bani pentru cumpărarea certificatelor de poluare pentru Colterm.

În urmă cu o săptămână, a fost organizată o ședință extraordinară a Consiliului Local Timișoara, la solicitarea mai multor aleși locali, cu un singur punct pe ordinea de zi: alocarea unei sume de 100 milioane lei pentru Colterm, în vederea achiziționării certificatelor de poluare. După lungi discuții, Dominic Fritz susținând că Primăria Timișoara nu are de unde să aloce acești bani, proiectul a fost supus votului, dar a picat.

Având în vedere faptul că până la sfârșitul lunii aprilie trebuie cumpărate certificatele de poluare aferente anului trecut, în caz contrar Colterm va primi o nouă amendă usturătoare, 12 consilieri locali au solicitat din nou organizarea unei ședințe extraordinare. Așadar, plenul va avea loc luni, 3 aprilie, la ora 16.00, pe platforma online de videoconferință, și va avea tot un singur punct pe ordinea de zi: „Proiect de hotărâre privind aprobarea achitării către Compania Locală de Termoficare Colterm S.A. a sumei de 100.000.000 lei cu titlul de ”Avans subvenții diferență de preț și tarif la energia termică livrată populației”.

1000x100 casa brutarului
celtic transilvania 1000x100px

Rămâne de văzut dacă de data aceasta, în ultimul ceas, Primăria Timișoara a reușit să facă rost de cei 100 milioane lei pentru a-i vira în conturile Colterm în vederea achiziționării certificatelor de poluare.

banner maxagro