Primăria Timișoara caută constructor pentru a reabilita o pasarelă pietonală peste Bega

exif jpeg 420

Primăria Timișoara anunță că este în căutarea unui constructor care să reabiliteze pasarela pietonală Gelu, aflată în zona Iosefin-Dâmbovița. Aceasta a fost realizată acum peste 70 de ani și se află într-o stare avansată de degradare.

Sunt șanse ca anul viitor să înceapă modernizarea unei pasarele pietonale peste Bega. Primăria Timișoara anunță că a scos la licitație lucrările de execuție pentru reabilitarea pasarelei Gelu-Crizantemelor, aflată în zona Iosefin – Dâmbovița.

Pasarela a fost construită acum mai bine de 70 de ani, în 1949, și este într-o stare avansată de degradare, fiind afectată inclusiv structura de rezistență. La finalizarea lucrărilor, pasarela va fi prevăzută cu culoare pietonale și velo, precum și cu zone de spațiu verde. Va fi iluminată arhitectural și va avea parapete de protecție.

exif jpeg 420

Este o lucrare al cărei scop este să ofere alternative confortabile și mai scurte de deplasare pentru pietoni și bicicliști. Pasarela va deschide un culoar de mobilitate cu Turnul de Apă care, de asemenea, se află în reabilitare”, a declarat Ruben Lațcău, viceprimarul Timișoarei.

Durata de execuție a lucrărilor va fi de șase luni, iar termenul de depunere a ofertelor este data de 12 ianuarie 2022. Valoarea estimată a investiției este de 12,6 milioane lei, cu TVA inclus. Primăria Timișoara a depus o cerere de finanțare pentru acest proiect prin programul „Anghel Saligny”.

exif jpeg 420