Băut și sub influența unor substanțe psihoactive, depistat de polițiștii timișeni în trafic

ipj

Un bărbat care își conducea mașina, duminică, în localitatea Periam din județul Timiș, s-a ales cu dosar penal după ce polițiștii au depistat că era băut și sub influența substanțelor psihoactive. În Timișoara, polițiștii de la Rutieră au verificat, în cadrul unei razii, 138 de mașini și au legitimat 145 de persoane. 

Bărbatul în vârstă de 32 de ani a fost depistat în trafic în localitatea Periam, duminică, în jurul orei 10.50. După ce l-au testat cu aparatul Drugtest, polițiștii au descoperit faptul că tânărul se afla sub influența substanțelor psihoactive și l-au condus la spital pentru recoltarea probelor biologice.

„Bărbatul a fost testat și cu aparatul etilotest, rezultând o alcoolemie de 0,15 mg/l alcool pur în aerul expirat. Pe numele conducătorului auto a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui autovehicul sub influența substanțelor psihoactive.”, au transmis reprezentanții IPJ Timiș.

Polițiștii de la Rutieră au făcut controale în trafic, duminică, și în Timișoara. În 5 ore, agenții au controlat 138 de autovehicule și au legitimat 145 de persoane. Cei de la Rutieră au testat cu aparatul etilotest 65 de șoferi. Au fost date 105 sancțiuni contravenționale în valoare de 10.327 de lei, pentru nerespectarea limitelor legale de viteză sau nepurtarea centurii de siguranță.