FOTO. Zeci de persoane evacuate din cauza incendiului de la Oravița! Pompierii au stins flăcările după 4 ore!

incendiu oravita pompieri (5)

Problemele de alimentare cu apă, vântul puternic și cantitatea mare de material inflamabil au făcut ca flăcările să provoace pagube serioase noaptea trecută la Oravița. A fost nevoie de pompieri inclusiv de la Reșița. Incendiul a fost lichidat după 4 ore.

Apelul la 112 a fost efectuat la ora 22.17. Se pare că incendiul ar fi plecat de la barăcile pentru lemne ale unor blocuri de locuințe din zona autogării, de pe strada Broșteniului. Secția de Pompieri Oravița a trimis la fața locului două autospeciale pentru stins incendii și 10 subofițeri. În acel moment, incendiul se manifesta violent, cu flacără, la barăcile amplasate aproape de bloc. Din cauza vântului puternic, dar și a condițiilor din teren, cu foarte multe construcții improvizate, a cantității mari de materiale inflamabile, incendiul s-a extins cu repeziciune. Astfel, pentru gestionarea situației, a fost nevoie și de intervenția Detașamentului de Pompieri Reșița cu trei autospeciale.

incendiu oravita pompieri (2)

Focul s-a extins la balconul unei locuințe, dar și la un depozit de material lemnos și la curtea unui service auto. De  asemenea, au mai fost cuprinse de flăcări câteva anexe ale unor operatori economici din zonă (un depozit de fier vechi și un depozit de materiale de construcții).

incendiu oravita pompieri (1)

„Pe timpul intervenției au fost scoase din zona de risc mai multe autoturisme, iar o femeie a avut nevoie de îngrijiri medicale fără a fi transportată la spital. Circa 40 de persoane, locatari din blocurile aflate în vecinătatea zonei de intervenție, s-au autoevacuat.”, transmit pompierii cărășeni.

incendiu oravita pompieri (2)

Intervenția s-a desfășurat pe parcursul a patru ore, iar pe timpul acesteia s-a primit sprijin, în alimentarea cu apă, de la operatorii economici Banat Farming și Normarom Industrie. În total, pentru stingerea focului, au acționat 6 autospeciale pentru stins incendii și o autospecială de intervenție și salvări de la înălțime, cu 29 subofițeri.

incendiu oravita pompieri (1)

Misiunea de stingere a fost una deosebit de grea și din cauza problemelor legate de asigurarea alimentării cu apă a mașinilor de stingere.

La această oră, cercetările continuă la fața locului pentru stabilirea cauzei probabile de aprindere.

incendiu oravita pompieri (3)

CITEȘTE ȘI: NEWS ALERT. Incendiu de proporții în Oravița! Flăcările se extind rapid