Se caută chiriași! Primăria Lugoj are peste 40 de spații locative libere, pe care nu le dorește nimeni

Construcția ultimelor două blocuri ANL, lucrări aflate în stadiu avansat, pare să nu se mai justifice la Lugoj în condițiile în care apartamentele stau libere și în vechile blocuri destinate tinerilor.

Primăria Municipiului Lugoj a anunțat că zeci de spații locative din portofoliul public sunt disponibile pentru închiriat, iar locuințele fac parte atât din fondul social, cât și din fondul ANL.

„Există libere 30 de locuințe sociale. Un număr de 26 de spații sunt disponibile din fondul de 40 de camere pe care le avem în căminul de pe Strada Buziașului, nr. 35, iar pe str. Timișoarei, nr. 132, la fostul Liceu Agricol sunt libere patru din 10 spații, ce pot fi locuite. În plus, mai avem spații libere și la ANL, unde sunt nelocuite 6 garsoniere, dintre care două pe Panait Cerna, una pe Țesători și trei pe Caransebeșului”, a spus Francisc Boldea, primarul Lugojului.

Următoarea ședință de consiliu local va pune în discuție pentru aprobare criteriile și lista de repartizare a noilor apartamente care se construiesc pe Strada Țesători, construcția la roșu fiind aproape finalizată.

La Primăria Lugoj există peste 200 de cereri pentru acordarea unei locuințe, motiv pentru care este de neînțeles cum de nu se ocupă cel puțin apartamentele din blocurile ANL.