Se blochează proiectele liberalilor în Consiliul Local Caransebeș?

Doar întrebările și interpelările consilierilor locali din Caransebeș au făcut ca ședința ordinară să dureze mai mult de 10 minute, după ce aleșii locali au ridicat mâna la toate proiectele de pe ordinea de zi.

De această dată, consilierii au fost de acord cu oferirea a două noi diplome de Cetățean de onoare unor personalități din sfere diferite, dar care au contribuit la imaginea municipiului de pe Timiș și Sebeș. Părintele Iustinian Tibil, starețul Mănăstirii din Teiuș, a primit această distincție la inițiativa consilierului Florin Bogdea. Sportivul Alexandru Matei, cunoscut pentru rezultatele deosebite la judo, a primit acest titlu într-un cadru festiv, la propunerea primarului Felix Borcean.

Reamintim că zilele trecute s-au sărbătorit 20 de ani de la ctitorirea Mănăstirii Teiuș, iar consilierul social-democrat Florin Bogdea a propus aprobarea distincției în cadrul unei ședințe extraordinare, pentru a putea fi acordată în cadrul sărbătorii, însă consilierii nu au văzut urgența proiectului și nu a trecut de votul acestora.

Acum, în ședința ordinară, proiectul inițiat de Florin Bogdea a fost reluat și aprobat.

Și pentru că s-a dat exemplul proiectelor individuale, consilierul Maria Ponețchi l-a întrebat pe edilul orașului la finalul ședinței de ce nu a intrat pe ordinea de zi proiectul inițiat de ea cu privire la schimbarea consiliului de administrație de la SC Gugulania Land. Primarul Felix Borcean i-a răspuns că nu știa că și consilierii pot iniția proiecte de hotărâre, considerând că doar grupurile de consilieri au acest drept. Maria Ponețchi l-a contrazis pe primar, dând exemplu chiar proiectul inițiat de consilierul Florin Bogdea pe care l-au aprobat în ședință.

Concluzia liberalei a fost că primarul trage de timp de mai bine de o lună și jumătate în condițiile în care proiectul se află pe biroul său. Consilierul Florin Bogdea, fiind convins că face referire la el când Maria Ponețchi a vorbit de schimbare în Consiliul de Administrație de la SC Gugulania, a declarat că dacă liberalii se tem de el, își va da demisia, însă consiliera PNL Andra Pleșa l-a liniștit, spunând ca ei vor lua decizia în Consiliul de Administrație al societății în care acționar este Consiliul Local și majoritar este grupul PNL.