Se așteaptă avizul de la Mediu pentru construcție nouă la Mănăstirea Călugăra

Una dintre cele mai vechi mănăstiri din Eparhia Caransebeșului își extinde complexul monahal. Mănăstirea Călugăra de lângă Ciclova Montană intenționează să construiască o nouă casă monahală.

Mănăstirea Călugăra datează din anul 1858, piatra de temelie fiind pusă de teologul Alexie Nedici din Ciclova Montană, mai ales că din totdeauna în această zonă a existat acest loc binecuvântat în constiinta localnicilor, unde pusnicii își alinau setea de Dumnezeu drept pentru care credinciosii l-au numit Valea Calugărului.


În prezent, cu binecuvântarea Preasfintitului Episcop Lucian și cu osteneala părintelui stareț, arhimandritul Casian Onița s-a realizat mansardarea corpului de chilii repararea acoperisului bisericii și construirea unui altar de vară, dând astfel posibilitatea credinciosilor de a poposi si a se bucura de oaza de liniste ce o oferă manastirea Călugăra. Hramul mănastirii Calugăra este „Acoperământul Maicii Domnului” și este prăznuit la 1 octombrie. Starețul Mănăstirii Călugăra merge mai departe și realizează un Plan Urbanistic Zonal pentru proiectul său de construire casă monahală, în vederea obţinerii avizului de mediu.

leader board 728 x 90 px

În cadrul complexului se mai lucrează la reamenajarea curţii mănăstirii, în vederea lărgirii ei, şi se are în vedere redimensionarea trapezei şi a bucătăriei din clădirea corpului de chilii, care a fost deja îmbunătăţit.