Popovici îi ține pe liberali în șah! Vicepreședinte PMP la Consiliul Județean sau adio viceprimari și majorități!

Partidul Mișcarea Populară a făcut o figură excelentă la alegerile locale în Caraș-Severin, iar președintele Ionuț Popovici joacă din nou, exact ca în urmă cu patru ani, un joc cu miză uriașă!

Chiar dacă PNL a obținut majoritatea simplă în Consiliul Județean, funcția de președinte și posibilitatea de a-i numi pe cei doi vicepreședinți, în multe localități ale județului e nevoie de alianțe pentru formarea majorităților în consiliile locale și chiar pentru alegerea unor viceprimari. La nivel național există un protocol semnat între PNL și PMP în acest sens, numai că în Caraș-Severin, cel puțin pentru moment, acesta nu funcționează.

Romeo Dunca, președintele ales al administrației publice județene, s-a grăbit să anunțe că nu cedează niciun fotoliu de vicepreședinte, indiferent cât de mari ar fi presiunile exercitate de Popovici și PMP. Dar situația e atât de complicată încât, spun chiar surse liberale, Dunca nu va avea încotro și va trebuie să accepte în stânga sa un vicepreședinte PMP. În mod categoric nu va fi Ionuț Popovici, acesta fiind aproape sigur de un loc în Parlament în viitoarea legislatură.

Popovici a recunoscut pentru expressdebanat.ro că negocierile s-au blocat, practic, înainte să înceapă. Liberalii refuză cu încăpățânare să cedeze un vicepreședinte. Liderul PMP spune că nu e vorba despre nicio presiune, ci pur și simplu de un protocol care nu poate funcționa doar unde și cum își doresc liberalii, un protocol ce trebuie respectat de ambele părți, exact așa cum a fost încheiat el la București.

„Suntem două partide care fac parte din marea familie a popularilor europeni, evident că respectăm acest lucru, numai că dorința noastră trebuie să fie și dorința partenerilor de alianță. Dacă în acest moment există cineva care nu respectă acest protocol semnat la nivel național, categoric acela nu este Partidul Mișcarea Populară. Atât timp cât colegii din teritoriu nu primesc un mesaj va fi foarte greu să punem în aplicare protocolul, preferențial, pentru că nu este corect față de colegi și față de noi. Majorități se pot crea în foarte multe localități, sunt însă localități destule în care putem forma majorități și cu alte partide, nu numai cu PNL. Noi în relația politică nu solicităm altceva decât respect și echilibru”, a comentat Ionuț Popovici.

Liberalul Romeo Dunca și-a anunțat deja vicepreședinții, iar conducerea PNL a validat propunerile cu unanimitate de voturi. Este vorba despre Dan Stan și Ovidiu Rădoi.