Se anunță proteste la Timișoara împotriva certificatului COVID. Jandarmii, pregătiți să intervină!

no green pas

Inspectorul șef al Inspectoratului Județean de Jandarmi Timiș a anunțat, în cadrul ședinței Colegiului Prefectural, că are informații potrivit cărora mai multe organizații civice ar fi depus solicitări la primăriile din județ pentru avizarea desfășurării unor proteste. Manifestările ar fi organizate de cei nemulțumiți de faptul că ar urma să se introducă obligativitatea certificatului digital Covid pentru toate activitățile, inclusiv la locul de muncă.

Mai multe solicitări pentru desfășurarea unor proteste în perioada următoare au fost depuse la primăriile din Timișoara și Lugoj.

„Au apărut aceste solicitări depuse pe la primării, prin județ, prin care se anunță ceva proteste în perioada următoare. Am văzut că Societatea Timișoara a lansat un asemenea manifest. Sunt depuse atât în zona Lugojului, cât și la Timișoara. Sunt deja înregistrate, deocamdată ele nu au fost avizate. Sunt aceste intenții acționale ale unor organizații cu caracter civic și care doresc să desfășoare activități de protest în spațiul public de exprimare a unor nemulțumiri față de intenția de reglementare a obligativității certificatului verde pentru toate activitățile, inclusiv la locul de muncă. Indiferent dacă vor fi sau nu avizate, vom fi prezenți pentru protecția participanților.”, a declarat Nicolae Slev, inspectorul șef al Inspectoratului Județean de Jandarmi Timiș.

leader board 728 x 90 px

În context, Slev a mai anunțat că această perioadă este pentru Inspectoratul de Jandarmi cea mai aglomerată din an.  și că întreg efectivul de jandarmi este mobilizat în stradă.

„Noi stăm destul de rău cu resursa umană. Avem sub 80% procentul de încadrare a efectivului Inspectoratului nostru. Nu stăm bine deloc și perspective nu știu care sunt în viitor. Suntem norocoși că apelăm la colegii de la Gruparea Mobilă care ne sprijină cu efective și vom suplimenta efectivele în stradă, astfel încât la 24 de ore vom avea efectiv în stradă aproximativ 100 de jandarmi pe întreg teritoriul județului. Sunt forțe de ordine care vor acționa la vedere, în uniformă, pentru prevenire, descurajare și pentru aplicarea legii acolo unde va fi nevoie.”, a mai spus Slev.

Printre acțiunile la care jandarmii vor fi mobilizați suplimentar, în această perioadă, se numără și cele care au legătură cu târgurile de Crăciun organizate pe teritoriul județului.