Se anunță o zi și o noapte furtunoase în Banat!

După căldura sufocantă din această săptămână, se anunță furtuni puternice în mai multe județe din țară, inclusiv în Caraș-Severin și Timiș. 

Primul afectat, spun meteorologii, va fi județul Timiș, acolo unde, începând cu ora 13.00, intră în vigoare un cod portocaliu care anunță intensificări puternice ale vântului, vijelii, grindină, cantități de apă însemnate. Vor fi perioade în care vântul va avea intensificări puternice, cu rafale, în general, de 80-100 km/h, vor fi vijelii, frecvente descărcări electrice și averse torențiale. Se va semnala grindină de dimensiuni medii și mari, iar în intervale scurte de timp sau prin acumulare se vor înregistra cantități de apă ce vor depăși 40 l/mp și izolat 50-60 l/mp. Codul portocaliu expiră după miezul nopții, la ora 1.00, după care acesta se va transforma în cod galben.

De cod galben va avea parte și județul Caraș-Severin, din această seară, de la ora 20.00, până mâine dimineață, la ora 6.00. Vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată ce se va manifesta prin intensificări ale vântului, vijelii, descărcări electrice, averse ce vor avea și caracter torențial și posibil grindină. Cantitățile de apă vor depăși local 20-25 l/mp și izolat 35-40 l/mp.