Se anunță o nouă ”explozie” florală în Banat: ”Va fi ediția de cea mai mare anvergură”

Autoritățile locale din Timișoara au stabilit principalele coordonate ale festivalului Timfloralis, un eveniment care în ultimii doi doi ani a cunoscut un adevărat „boom”. Anul acesta, festivalul florilor va avea loc tot în aprilie, după sărbătorile pascale. Robu așteaptă un flux important de turiști, mai ales după nebunia de anul trecut.

Festivalul va fi organizat în perioada 24-26, în Săptămâna Luminată. Din nou, zona de desfășurare va fi cea a piețelor Victoriei, Libertății, Unirii, plus străzile ce leagă cele trei locații. Anul trecut, pianul și caruselul olandez s-au bucurat de un succes extraordinar. ”În zilele de festival, orașul a fost plin de timișoreni și de o mulțime de oaspeți. Mulți turiști au venit să vadă festivalul, această minunăție de flori care are loc timp de trei zile în orașul nostru. Va fi ediția de cea mai mare anvergură de până acum. Dacă ne iese ce am plănuit, vom adăuga lucruri deosebite, la ce am făcut în fiecare an”, a explicat primarul Nicolae Robu.

Despre costuri, primarul spune că încă nu există o listă, dar se vor cheltui mai mulți bani, pentru că e ”antrenamentul” pentru 2021. Oricum, și succesul din 2019 a fost unul remarcabil, subliniat chiar de edil. ”Va fi o sumă mai mare din moment ce vrem să dăm o anvergură mai mare. Ne pregătim pentru 2021. În 2021, Timfloralis va trebui să fie de o anvergură corespunzătoare statutului de capitala europeană a culturii. Vor fi foarte mulți turiști. Anul trecut a fost vârful de până acum. De departe am avut parte de cea mai mare promovare pe televiziunile naționale. Pe Instagram și Facebook a fost senzația. Dacă era să plătim promovare, ne-ar fi costat de 100 de ori mai mult”, a mai spus Robu.

Ideea de a organiza un festival al florilor i-a venit lui Robu după vizitele în Dubai. Anul trecut, o cunoscută pagină de promovare turistică internațională a preluat o poza din Timișoara, din timpul festivalului Timfloralis, și a atribuit-o eronat unui festival similar din Sienna, oraș din regiunea italiană Toscana.