Se anunță ger în Timiș. La prefectură a fost convocat comandamentul de iarnă

Meteorologii prognozează o scădere accentuată a temperaturilor pentru următoarele zile, iar subprefectul Mircea Băcală a convocat comandamentul de iarnă, solicitând atât Colterm, cât și distribuitorilor de gaze și celor de la Enel să fie pregătiți ca să nu existe probleme în furnizarea agentului termic, a gazelor naturale și curentului electric. 

Subprefectul a cerut și identificarea, preluarea şi transportul persoanelor fără adăpost în spaţiile special amenajate, dar și reactualizarea situaţiei gravidelor și a persoanelor dializate în vederea monitorizării acestora și pentru a fi pregătite ambulanțe, în caz de nevoie.

De asemenea, vor fi monitorizate permanent atât drumurile, cât și căile de comunicații pentru a se interveni în timp util, dacă este necesar. O atenție deosebită a fost cerută și pentru curățarea de gheață sau zăpadă a stațiilor mijloacelor de transport în comun.

leader board 728 x 90 px

IPJ Timiș are ca sarcină verificarea existenței stocurilor de materiale antiderapante și a stadiului de realizare a acestora de către administratorii drumurilor. Conducătorii auto sunt rugați să adapteze viteza în funcție de starea drumurilor.

Specialiștii anunță minime cuprinse între -1 și 5 grade Celsius pentru noaptea de miercuri spre joi, în județul Timiș. Joi sunt prognozate temperaturi maxime cuprinse între 3 și 8 grade, iar cele minime între -14 și -8 grade Celsius. Vineri, vremea va fi deosebit de rece, geroasă mai ales noaptea și dimineața. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între -10 și -4 grade Celsius, iar cele minime – între -15 și -10 grade.