Se adună bani la buget

Agenția Națională de Administrare Fiscală transmite, pentru fiecare trimestru, un program orientativ de încasări la bugetul general consolidat. Veniturile încasate în Caraș-Severin au depășit plafonul cu 2 la sută.

În cel de-al treilea trimestru al anului 2012, Direcția Generală a Finanțelor Publice Caraș-Severin a muncit din greu. În această perioadă s-au încasat 150 de milioane de lei la bugetul general consolidat al statului, cu 2 procente mai mult decât era prevăzut în programul orientativ. Mai mult decât atât, s-au recuperat și sume care reprezentau datorii mai vechi.

”Vreau să informez Colegiul Prefectural că în trimestrul III am reușit să recuperăm o parte din nerealizările de pe primul semestru, în suma de 3,2 milioane de lei, rămânând din perioada primului semestru încă 5 milioane pe care ne-am angajat la conducerea Agenției Naționale că îi vom recupera până la sfârșitul acestei luni”, ne-a delarat Ioan Dragomir, directorul executiv al Direcției Generale a Finanțelor Publice Caraș-Severin.

Nici în cazul rambursărilor de taxa pe valoare adăugată, care au fost efectuate contribuabililor, lucrurile nu stau rău. Așa cum reiese din raportul prezentat de Direcția Generală de Finanțe, comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut, în cel de-al treilea semestru al anului 2012, volumul restituirilor de TVA a fost de trei ori mai mare.