Scutiri de la impozitul pe clădiri pentru Congregația Surorilor Franciscane din Caransebeș

De peste 20 de ani Congregația Surorilor Franciscane desfășoară activități social-misionare la nivelul municipiului Caransebeș, în folosul copiilor și al bătrânilor.

Pentru a veni în sprijinul acestor activități, consilierii locali din Caransebeş au aprobat în cadrul şedinţei de lucru scutirea Congregației Surorilor Franciscane de la plata impozitului pe clădirile utilizate pentru activităţile social-umanitare, pentru anul 2016. Este vorba de grădiniţa Sf. Ursula, unitate şcolară în care copii cu situaţie materială precară beneficiază de ajutor material şi urmează un program preşcolar în condiţii corespunzătoare. Cea de-a doua clădire vizată este cea în care îşi desfăşoară activitatea Centrul de Îngrijire la Domiciliu al Federaţiei Caritas. Prin intermediul acestui centru surorile franciscane îngrijesc bolnavii, dar și bătrânii la domiciliu fără posibilităţi materiale. Pentru aceste două clădiri impozitul datorat se ridică la aproape 9.086 de lei.

Alături de Surorile Franciscane, exemplu de ajutor social în municipiul Caransebeș este Organizația Caritas, înfrățită cu Surorile Franciscane, care desfășoară în parteneriat mai multe proiecte umanitare. Cel mai recent este Centrul de zi pentru copii, prin care se urmărește evitarea instituționalizării copiilor aflați în dificultate. Potrivit directorului asociației Caritas Iosif Mleziva, au fost investiți peste 100 de mii de euro în acest proiect. La ora actuală Caritas Caransebeș îngrijește peste 300 de elevi cu situație materială precară în cadrul proiectului Masa pe Roți.