Scumpiri de tarife, liste de priorități și cetățeni de onoare! Agendă încărcată a Consiliului Local Lugoj pentru ședința lunii februarie

Aleșii locali din Lugoj se vor întâlni pentru a doua oară în 2019 cu o agendă destul de bogată ce are în prim-plan majorarea tarifelor pentru serviciile de taxi de pe raza municipiului Lugoj. După o serie de întâlniri cu reprezentanții firmelor de taximetrie din Lugoj, autoritățile vor avea pe masă o propunere de majorare cu 30% a costului curselor de taxi pe raza orașului.

Așadar, dacă până acum lugojenii plăteau 2,55 lei pentru un kilometru, preț maximal, dacă majorarea va trece de votul consilierilor și după intrarea în vigoare a hotărârii de consiliu, prețul pe kilometru va ajunge la un maximum de 3,55 de lei. Ultima majorare de preț a avut loc în anul 2008, iar de noile tarife vor beneficia cele 128 de taxiuri cu autorizație de funcționare din Lugoj.


Un alt proiect interesant ce se va afla în dezbatere este legat de listele de priorități pentru tinerii și familiile de tineri, care au depus cereri în vederea repartizării de locuințe ANL, în regim de închiriere. Pe listele de priorități întocmite de Primăria Lugoj se află 125 de familii și 142 de tineri, diferențiate de punctaje.

Tot în cadrul ordinarei programate joi, 28 februarie, de la ora 14.00, va fi conferit titlul de Cetățean de Onoare primei medaliate olimpice din istoria Lugojului, canotoarea Herta Anițaș, care a câștigat două medalii, un argint și un bronz la Seul în 1988.

Dacă proiectele enumerate până acum vor fi o formalitate pentru vot, nu același lucru se poate spune despre solicitarea către Guvernul României de emitere a unei hotărâri pentru transmiterea din domeniul public al Statului Român și din administrarea Ministerului Apărării Naționale în domeniul public al Municipiului Lugoj, județul Timiș a unei părți din imobilul 1252, situat în municipiul Lugoj, Str. Timișorii nr. 124. Proiectul se află pentru a zecea oară pe ordinea de zi, însumând tot atâtea respingeri pentru că este nevoie de votul a două treimi din numărul total al aleșilor locali. Cum majoritatea PSD – ALDE nu are voturi suficiente, cel mai probabil nici acum proiectul nu va trece de votul Consiliului Local.