Sculptori din toate colțurile lumii, la Caransebeș!

po 1000x100px (3) untitled design set 970x90 px

Un număr de 11 sculptori au luat parte la prima ediție a Taberei Internaționale de Sculptură în Andezit, un proiect ce a adunat în orașul de pe Sebeș și Timiș artiști din Chile, China, Israel sau Georgia.

Sculptura în andezit, rocă magmatică de culoare brună-cenușie rezultată prin erupția vulcanică, a fost tematica primei ediții a taberei de sculptură din Caransebeș. De aproape o lună, 11 sculptori din toată lumea au lucrat la operele lor de artă pe niște bolovani aduși special cu această ocazie din nordul țării, din Sângeorz, Ilva Mică. Tocmai de aceea, tabăra a presupus imaginație și improvizație pe bucata de piatră aleasă de fiecare dintre artiști, drept care lucrările nu au fost gândite dinainte și nici nu au un nume prestabilit. „Aceasta este explicaţia pentru care încă nu ne-am gândit la nişte titluri, dar, în general, pot să vă spun că sunt lucrări inspirate din zona noastră, a României, din zona vegetalului, a biologicului, chiar eu m-am inspirat din zona tehnicului, cu «Şurubul» meu care strânge omenirea. Sculptorul din Israel, Shlomo Katz, îi aduce un omagiu lui Constantin Brâncuşi, printr-un cuplu, un soi de sărut cu totul aparte faţă de ceea ce a gândit Brâncuşi, dar, chiar şi aşa, putem să-l numim un omagiu adus marelui artist român”, a precizat Eugen Petri, unul dintre sculptori, dar și conducătorul taberei.

publicitate online in ziar Express de Banat

Artiștii au spor în realizarea proiectelor și încet se apropie de termenul de finalizare. Cu o singură pauză pe zi pentru prânz, munca și-a pus amprenta pe spatele sculptorilor în aceste zile. „Lucrurile merg foarte bine, nu avem întârzieri la realizarea sculpturilor, nici chiar ploile recente nu ne-au afectat, deoarece am putut lucra la adăpostul copertinei. O zi, doar, ne-am mai odihnit, fiindcă noi nu avem un program fix, lucrăm de dimineaţa, fiecare de când se trezeşte, şi până seara, pe la ora 9, când e cina, lucrul fiind întrerupt de masa de prânz”, mai adaugă Eugen Petri.

stiri si publicitate casino herculane by sungarden stiri si publicitate gif card de energie dacus 1000x100
publicitate in Stiri de Timisoara si Resita gif card de energie dacus 1000x100

Așadar, fiecare artist și-a lăsat purtată imaginația pe culmi nebănuite în formarea propriei viziuni în piatră. Expoziția cu piesele finale se poate vedea pe data de 9 iulie, de la ora 17:00. Cei 11 sculptori sunt Eugen Petri, Grisella Lopez din Chile, Nicolae Fleissig din Franţa, Nesrin Carakan din Turcia, Zdravko Zdravkov din Bulgaria, Maxim Dumitraş din Sângeorz-Băi, Chao Lei din China, Valeriu Ciumacu din Germania, Mateika Belle din Slovenia, Shlomo Katz din Israel (artist născut în România) şi Valeri Jikia din Georgia.

versay aprilie 980x120 px banatica 1000x100
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/