Edilul-şef al Reşiţei s-a adresat din nou ministrului Administraţiei şi Internelor, Traian Igaş, prefectului Judeţului Caraş-Severin, Octavian Ţunea, şi preşedintelui Consiliului Judeţean Caraş-Severin, Sorin Frunzăverde, cerându-le sprijin în deblocarea situaţiei grave de la CET 2010, din cauza căreia 3.000 de familii şi 21 de şcoli au rămas fără căldură şi apă caldă. Conţinutul integral al scrisorii deschise este prezentat în cele ce urmează:
Datorită faptului că în ultimele două luni, conform promisiunilor făcute, am sperat ca prin hotărâre guvernamentală, să fie alocată acea sumă solicitată de 12.000.00 lei (sau parte), pentru a se plăti datoriile la furnizorii de gaz, curent, etc. ale operatorului Consiliului Local, CET 2010 şi pentru a fi continuată activitatea, acestea n-au fost onorate şi, ca urmare a acestui fapt, azi, 16.01.2012, ora 14.00, a fost întreruptă alimentarea cu gaz, zilele următoare fiind posibilă întreruperea şi celorlalte utilităţi.
Noi, administraţia locală, am plătit subvenţii pentru persoanele fizice racordate, datorii ale direcţiilor noastre şi ale şcolilor, dar nu mai putem ajuta operatorul condus politic, căruia i-am acordat şi suma de 4.800.000 de lei reprezentând aport de capital. În plus, vă supunem atenţiei faptul că se pot produce prejudicii instalaţiilor de termie vechi şi noi, prin oprirea agentului termic.
Vă rog pe dumneavoastră, cu responsabilităţi administrative şi politice să interveniţi în alocarea de sume guvernamentale şi din partea Consiliului Judeţean, pentru ca cele 21 de şcoli şi circa 3.000 de familii racordate, să beneficieze de apă caldă şi căldură în perioada următoare.
Totodată nu mai putem plăti alte utilităţi, existând pericolul de a intra în incapacitate de plată dacă vom face plăţi cu precădere către acest operator ce nu a putut beneficia de subvenţii guvernamentale, sume provenite din rectificări bugetare ale Consiliului Judeţean Caraş-Severin, ori din vânzarea certificatelor de emisii gaze, etc.
Am făcut săptămânal intervenţii la instituţiile judeţene, locale, parlamentare, pentru a ajuta societatea Consiliului Local, S.C. CET 2010 REŞIŢA, rugându-vă să dispuneţi urgent măsuri administrative şi politice sau tot ce este posibil, acum când nu este prea târziu, prin alocarea de sume direcţionate către operatorul de termie şi intervenţii la furnizorii de gaz, energie electrică, apă, etc. pentru ca aceste utilităţi să nu fie întrerupte.
Cu respect,
PRIMAR INDEPENDENT
MIHAI STEPANESCU
SCRISOARE DESCHISA CATRE PRIMARUL STEPANESCU
Urmaresc cu oarecare interes ultimele subiecte fierbinti de pe agenda locala, ca sa-i zic asa. Nu vad vreun resitean sa protesteze impotriva opririi de ieri a agentului termic si nici luari de pozitie ale societatii civile in aceasta privinta. Vad insa scrisori deschise si reveniri la scrisori deschise trimise inca de ieri. Oare dl primar cand scriati acele scrisori nu stiati ca s-a reluat furnizarea agentului termic in resita ? Oare copii lui nu invata la aceleasi scoli ca si ai mei, poate a reusit sa finanteze o centrala pentru acea scoala. Ar fi interesat de aflat.
Un cetatean nemultumit.