Școlile din Caraș-Severin, pregătite „de lupta” cu un nou val de COVID-19

online learning using laptop, teacher and boy

În eventualitatea în care ne vom confrunta cu un nou val al pandemiei după începerea anului școlar, sistemul de învățământ din Caraș-Severin va fi pregătit, dă asigurări inspectorul școlar general, Carina Pristavu.

„Cel puțin 90-92% din actualii profesori titulari în sistemul de învățământ din Caraș-Severin au urmat cursuri de pregătire de abilitare curriculară digitală și au susținut activități pe platforme educaționale deschise în absolut toate școlile din județ. Doar acolo, la unitățile de învățământ special, am mers…, dar și acolo am lucrat pe platformă, au fost postate materialele, copiii au avut posibilitatea să descarce, au avut teme, au avut proiecte de rezolvat. Avem posibilitatea de a susține învățământul online în județul ăsta.”, a subliniat Carina Pristavu, șefa ISJ Caraș-Severin.

Și în ceea ce privește elevii lucrurile sunt rezolvate. Ba mai mult, spune Pristavu, le-a transmis directorilor să nu le solicite copiilor tabletele la sfârșitul anului școlar, pentru că ele „au fost cu destinație clară pentru elevi, astfel încât ei să le poată utiliza chiar și în afara școlii, tot în interes educațional, bineînțeles.”

Cât privește zonele în care conexiunea la internet este mai slabă, nu vor exista probleme. „Avem o radiografie la nivel județean, acolo unde sunt zonele cu conectivitate mai slabă și unde programul Wi-Fi Campus nu funcționează. Dar în general reprezentanții autorităților locale au luat la cunoștință și au încercat să asigure, au accesat proiecte prin POIM pentru achiziționarea unor echipamente de tehnologie a comunicațiilor pentru școli. Nu știu în ce măsură au reușit să facă achiziția peste tot, dar de la Ministerul Educației cei care au solicitat au primit toate tabletele.”, a mai declarat Carina Pristavu.

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/