Școlile au nevoie de tablete pentru elevi și conectare la internet. „Ne pregătim pentru toate scenariile!”

explo 1000x200

Inspectorul general Carina Pristavu a început de astăzi întâlnirile cu directori de școli în vederea analizării situației privind prevenirea riscului infectării cu Covid după începerea anului școlar. Primul oraș de pe lista inspectorului general a fost municipiul Caransebeș.

Scenariul sumbrul al directorilor este că nu mai târziu de 3 săptămâni de la deschiderea școlilor, se va trece la desfășurarea orelor de curs în spațiul online.


Ne dorim să putem asigura în condiții optime și de siguranță începerea cursurilor în toate școlile din județul Caraș-Severin și de aceea consider necesară o întâlnire față în față pentru ca noi, conduderea ISJ, directorii, împreună cu reprezentanții părinților să ne consultăm și să găsim cele mai eficiente soluții astfel încât elevii noștri, cadrele didactice și părinții să fie siguri că vor începe curcsurile în condiții optime. Majoritatea școlilor în județ își doresc să deschidă școala cu scenariul I adică elevii să fie fizic în clasa, iar pe zona urbană, pentru că ne aflăm la Caransebeș directorii își doresc un scenariu combibat I și II adică învățare hibrid pe formațiuni de studiu sau pe schimburi, deci tot prezența la școală dar pe schimburi, cu începeperea cursurilor eșalonat astfel încât să se evite aglomerarea la ore. Clasele mici și clasele terminale vor avea program de dimineață”, ne-a declarat Carina Pristavu.

În sala Primăriei Caransebeș au existat voci ale directorilor de școli care au precizat că mediul online va fi cel mai solicitat pentru că, în doar două, trei săptămâni școlile se vor întâlni cu cazuri de Sars Cov 2 astfel că blocajul va fi iminent. Mai mult pentru cursurile online școlile au solicitat tablete la Primăria Caransebeș care a supus aprobării în Consiliul Local alocarea unei sume pentru achiziționarea a 1750 de tablete, dar până acum nu au ajuns la școli. De asemenea Primăria a alocat câte 5000 de lei școlilor pentru cumpărarea de măști, însă banii sunt insuficienți fiind vorba de materiale consumabile atât la măști cât și la soluțiile de dezinfectat.

Inspectorul general al ISJ Caraș-Severin a mai precizat că speră să nu se ajungă imediat la scenariul III cursuri online, dacă atât profesorii cât și elevii vor respecta toate măsurile impuse pentru prevenirea infectării cu Covid 19, însă toate școlile trebuie să fie pregătite pentru toate scenariile.

După Caransebeș, Carina Pristavu s-a deplasat la Oțelu Roșu pentru o întâlnire cu directorii de școli, iar luni va fi la Reșița, marți la Oravița și Moldova Nouă și miercuri, 9 septembrie se vor centraliza toate problemele ridicate de directorii de școli și se va lua o decizie la nivelul Inspectoratului Școlar Caraș-Severin.

La nivelul județului Caraș-Severin învață 41.938 de elevi în peste 400 de unități de învățământ.