La Şcoala Gimnazială Nr. 7 din Reşiţa a avut loc o nouă activitate din cadrul proiectului educaţional „Călători în Banatul Montan”.
Peste patruzeci de elevi implicaţi în proiect s-au întâlnit, recent, cu prof. univ. dr. Gheorghe Popovici şi lector univ. dr. Dorina Chiş-Toia de la Universitatea „Eftimie Murgu” din Reşiţa. Autorul lucrării „Banatul Montan”, Gheorghe Popovici, le-a vorbit copiilor prezenţi despre Banat şi despre zonele turistice care aşteaptă să fie vizitate, atrăgându-i cu minunatele legende şi poveşti ale plaiurilor bănăţene. Copiii au fost purtaţi cu măiestria cuvântului şi cu pasiunea bănăţeanului mândru de originea sa într-o lume fantastică din care nu au lipsit prinţi şi prinţese, regi sau haiduci, zâne sau ţărani bănăţeni. La rândul lor, elevii au făcut o trecere în revistă a celor cinci zone turistice în care Gheorghe Popovici a împărţit Banatul Montan în cartea sa, care este, de altfel, suportul teoretic al proiectului educaţional „Călători în Banatul Montan”, derulat la nivelul şcolii, mândri de faptul că au ajuns în toate acestea.
În finalul acţiunii, invitatul special, prof. Gheorghe Popovici, a oferit fiecărui elev o hartă a judeţului şi Ghidul tustistic „Banatul Montan” în variantă electronică şi a propus câteva trasee care pot fi parcurse în viitor, făcând o adevărată pledoarie pentru Munţii Banatului şi pentru şansa pe care o avem de a locui în aceste locuri, încurajându-i să călătorească şi să descopere frumuseţea lor.
La activitate, care s-a bucurat de succes, au fost prezente şi cele două directoare ale şcolii, prof. Cristiana Schmaler şi prof. Ileana Pomoja, care au apreciat implicarea copiilor, interesul manifestat de aceştia şi derularea cu responsabilitate a proiectului „Călători în Banatul Montan”, coordonat de prof. Cristina Ardeleanu.