Școală online, la iarnă, din cauza facturilor mari? Apelul subprefectului de Timiș

Cuib de vise 1000x100

Guvernul României va sprijini autoritățile locale care nu vor putea achita utilitățile pe perioada iernii, astfel încât elevii să nu fie trimiși în online. Subprefectul Sorin Ionescu face, în acest sens, un apel la responsabilitate în ceea ce îi privește pe primari.

Copiii au nevoie să urmeze școala în format fizic, mai ales după cei doi ani de pandemie cu restricții și foarte multe ore de cursuri școlare desfășurate în sistem online.

„S-a discutat tot mai mult în ultimele zile de faptul că în această iarnă s-ar putea recurge la desfășurarea orelor de curs în online, pentru că nu vor ajunge banii pentru plata utilităților. Astăzi, ministrul educației a dat o veste bună, aceea că școlile nu se vor închide și elevii nu vor trece în online din cauza facturilor la energie. Fac apel la toate administrațiile locale din județul Timiș să dea dovadă de responsabilitate pentru a asigura căldura în școli și a asigura, astfel, respectarea dreptului la educație.”, a spus subprefectul Sorin Ionescu.

STPT job 1000x200

La Timișoara, autoritățile locale au prezis deja că iarna va fi dificilă și provocatoare, din punctul de vedere al termoficării. În cazul în care prețurile la energie vor crește în continuare, spunea viceprimarul Ruben Lațcău, Colterm ar putea trimite spre Consiliul Local o nouă propunere de ajustare a prețului gigacaloriei cu până la 20%.

Muzeul TM
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/