La Eliade şcoala se face pe ritmuri de rock. Vezi aici ce alte schimbări propune noul director!

Începând de anul acesta elevii Liceului Teoretic ”Mircea Eliade” vor avea parte de multe schimbări. Asta pentru că profesorul de istorie Nicolae Magiar a preluat din nou conducerea școlii.

Anul școlar a început cu noutăţi la Liceul Teoretic ”Mircea Eliade” din Reșița. Conducerea școlii a fost schimbată, iar noul director este de fapt fostul director, profesorul de istorie Nicolae Magiar. Pentru a acoperi întreaga arie curiculară, pentru postul de director adjunct a fost numit profesorul de matematică Dragoș Popa.

Din nou radio la Eliade

Cu o vechime de zece ani la conducerea școlii și alți șapte ca director adjunct, Nicolae Magiar a început deja să schimbe fața liceului, pentru a –l readuce la forma în care era în urmă cu patru ani, atunci când tot el era director. Primul proiect implementat în acest început de an școlar este reintroducerea radioului școlii. Astfel orele de curs se vor încheia pe acorduri muzicale, iar pauzele vor fi animate de programul radiofonic. Muzica va răsuna în pauze la liceul din Govândari începând de joi.

Atâta timp cât sunt în școala asta, ori ca director, ori ca profesor, oricum sunt legat sufletește. Prin urmare nu pot să îmi imaginez decât lucruri care sunt, în primul rând, în favoarea copiilor. Consider că îi cunosc destul de bine pe elevi ca să știu ce vor de la noi, inclusiv de la directorul lor, și atunci la ei mă gândesc în primul rând, să le oferim un spațiu de învățare, de educare cât mai propice, să vină cu plăcere la școală, să fie mândri că fac parte din colectivul acestei școli”, precizează Nicolae Magiar.

Planurile  directorului nu se opresc însă aici. Pentru că din momentul în care el a predat conducerea școlii unui alt director numărul elevilor a scăzut foarte mult, începând cu anul școlar viitor vor fi reintroduse clasele cu profil de jurnalism sau de teologie, precum și limba spaniolă care este apreciată foarte mult de liceeni. ”Cea mai mare speranță a noastră sunt proprii noștri elevi  și tocmai de aceea ei sunt principalii beneficiari ai acțiunilor mele”, mai declară acesta.

Clubul elevilor va fi activat

Pentru ca elevii să se bucure de cele mai bune condiții în timpul pe care îl petrec la școală, noul director va amenaja și ”Clubul elevilor”, o sală din incinta liceului unde elevii vor putea servi o mâncare caldă și vor putea organiza chiar activități recreative. În prezent sala este folosită ca depozit pentru lucruri vechi și este închisă cu lacăt. ”Eu pot să le promit elevilor mei că prin tot ceea ce voi face vor putea să fie mândri de directorul lor și atunci este clar că vine și reciproca ”, a spus Nicolae Magiar.

Pentru că este profesor de istorie, iar liceul poartă numele unui istoric al religiilor, Nicolae Magiar ne-a dezvălui și marea sa dorință, pe care a început deja să o pună în practică. Este vorba despre un bust de bronz al lui Mircea Eliade, care va fi amplasat în curtea liceului.