Diana Văleanu, regina gimnasticii ritmice

A început gimnastica ritmică la vârsta de cinci ani, cu antrenoarea Luminița Lațcu. Pentru sportiva legitimată la Clubul Sportiv Școlar totul a fost mai întâi o joacă.

A ajuns în sala de antrenament pentru că sora ei făcea gimnastică și părinții au dorit să-i testeze şi ei abilităţile. Şi bine au făcut, pentru că astăzi, unsprezece ani mai târziu de momentul în care a păşit în sală, Diana are o adevărată colecţie de medalii. „Sora mea, Oana, practica atunci acest sport şi mă lua şi pe mine la sală. Mereu exersam împreună cu ea acasă şi atunci am fost curioasă să văd ce fac fetele la sală. Aşa a început totul pentru mine”, a povestit sportiva.

 Confirmă şi la senioare

Rezultatele notabile au început să apară în anul 2008, când a dominat Campionatul Național Școlar, la categoria a III-a, unde a ocupat locul întâi la individual, cerc, coardă, măciuci și panglică. La naţionalele din acelaşi an a reeditat performanţele de la şcolare, dar a luat aurul la individual şi la Cupa României, anunţându-se drept viitoarea stea a gimnasticii ritmice româneşti. Doi ani mai târziu au venit şi primele performanţe importante la nivel internaţional. Anul trecut Diana a trecut la categoria a II-a, unde a debutat cu un loc şapte la Cupa Mondială de la Moscova, în proba de măciuci. Tot în 2011, reşiţeanca a câştigat titlurile naţionale Ia individual, măciuci și panglică, şi argintul la minge. Mai nou, eleva Luminiţei Laţcu a trecut la senioare, dar debutul a fost promiţător: argint la cerc şi bronz la panglică în cadrul Campionatului Național Școlar.

Diana Văleanu are tot viitorul înainte şi e una din sportivele cu care judeţul Caraş-Severin se mândreşte într-o perioadă în care performanţele sunt tot mai rare.