Școala începe în siguranță pentru elevi

Noul an școlar care începe în 17 septembrie aduce cu sine noi reglementări din partea poliției județene. Inspectoratul de Poliție Județean Caraș-Severin își îndreaptă atenția asupra unităților de învățământ și vine cu schimbări pentru o mai bună protejare a elevilor.

Pe lângă patrulele școlare de circulație, deja cu tradiție în județ, IPJ Caraș-Severin vine în întâmpinarea elevilor, părinților și profesorilor cu noi metode de a menține siguranța și paza în școli. Astfel, de anul acesta va fi desemnat un polițist pe fiecare unitate de învățământ din județ, care să răspundă la orice solicitare din partea școlii.

Ca o noutate, am solicitat ca pentru fiecare unitate de învățământ să fie repartizat un polițist. La avizierul școlii sau într-un loc vizibil și accesibil tuturor, vor fi trecute datele de contact ale polițistului respectiv pentru o mai bună comunicare și colaborare. Am dori ca acest polițist să fie prezent în școli încă de la festivitatea de deschidere a anului școlar, astfel încât să îl cunoască atât elevii, cât și părinții și profesorii”, precizează comisarul șef dr. Grigore Stolojescu, șef Inspectoratul de Poliție Județean Caraș-Severin.

La fel ca în anii precedenți, patrulele de poliție vor continua să fie prezente în zona școlilor, în special în momentul începerii și încheierii cursurilor, când sunt prezenți mai mulți copii în trafic. De asemenea, Inspectoratul de Poliție Județean va identifica toți șoferii de pe autovehiculele destinate transportului școlar. „Aceștia vor fi instruiți cu privire la obligațiile ce le revin în vederea asigurării unei stări tehnice corespunzătoare și a utilizării acestor mijloace strict conform destinației”, adaugă comisarul șef dr. Grigore Stolojescu. Tot pentru siguranța elevilor, IPJ CS a solicitat să se efectueze controale la toate unitățile economice de lângă școli pentru a verifica produsele oferite de acestea.