Școala începe altfel la Slatina Nera

Bucurie în toamnă pentru micuții care învață la Școala cu Clasele I-IV din Slatina Nera. Fie că sunt școlari sau preșcolari, cu toții vor avea condiții la care, probabil, nici nu visau.

Termopane, gresie, faianță, toalete în interiorul clădirii – sunt doar câteva aspecte la care micuții de la Școala cu Clasele I-IV din Slatina Nera nu se așteptau să le vadă vreodată realizate. Lucrurile s-au pus în mișcare, iar din toamnă școlarii și preșcolarii, circa 20 la număr, vor avea cu totul alte condiții odată cu implementarea proiectului „Reabilitare, modernizare și dotare Școală primară și Grădiniță cu program normal în Slatina Nera, comuna Sasca Montană, județul Caraș-Severin”. Proiectul, finanțată prin PNDL 1, are o valoare totală de 446.742 de lei.

„Școala de la Slatina Nera este aproape gata. Acum lucrăm la apă și cu fosa și suntem gata. Sperăm ca în 15 septembrie să înceapă copiii acolo. Avem până în 20 de copii, cu tot cu grădiniță, școala și grădinița fiind în aceeași clădire. Studiile și actele sunt începute de ani întregi. Acum au și toalete, ceea ce e foarte important, pentru că aveau un WC din acela rustic, mergeau în grădină”, povestește primarul comunei Sasca Montană, Ion Poplicean.

La fel ca în mai toate localitățile cu buget scăzut, administrația locală a mai reabilitat clădirea școlii și din fonduri proprii, însă… atât cât s-a putut. „Noi acolo am făcut și de pe buget. Am schimbat termopanele, am mai tencuit câte un zid cu cei care primesc ajutor social, dar nu poți cu țârâita, dacă ești o comună săracă. Ca și acasă. Dacă lucrezi în străinătate și vii acasă cu câteva mii de euro, imediat se cunoaște”, admite primarul Poplicean.