La toamnă, cei 360 de copii vor putea reveni într-o școală în care s-au investit peste 12 milioane de lei.
În luna decembrie, atunci când lucrările trebuiau finalizate, stadiul acestora era de 90%. Procesele verbale însă au fost semnate abia astăzi, întârzierea datorându-se unor cauze obiective. Din totalul sumei investită, 8.5 milioane de lei sunt fonduri europene pe eficiență energetică, sumă pe care primăria a completat-o cu aproape patru milioane de lei. Aici au intrat investițiile necuprinse în proiect, legate de curtea școlii sau terenurile de sport. Astfel s-a derulat un amplu proces de modernizare a școlii dată în folosință în 1976 și asupra căreia nu s-au făcut niciodată intervenții masive.
„Rămânem focusați pe educație, sănătate și calitatea vieții. După ce s-a făcut clădirea și a fost dotată cu de toate, mai e nevoie de culoare dată de dascăli care să arate că această școală are viață. Evident că viața o dau copiii dar e important ca mediul în care ei își desfășoară activitatea să fie unul foarte plăcut. Mulțumesc tuturor celor care s-au implicat”, a spus primarul Ioan Popa.
În cadrul acestui proiect, școala a primit și dotări constând în mobilier pentru săli de clasă și pentru laboratorul de fizică dar și materiale didactice și echipamente digitale care deja sunt poziționate în sălile de clasă. Pe viitor vor mai urma și alte dotări. „Primăria are în implementare un proiect prin PNRR. Până la finalul anului, urmează să vină completări de dotări pentru toate școlile. Pentru această școală, este în plan un laborator de științe, care va fi dotat complet, și un cabinet de psihopedagogie. Vor veni și completări importante de material didactic. De asemenea, am discutat cu profesorii școlii pentru a face o listă cu ceea ce au nevoie”, a punctat Mădălina Chiosa, viceprimar al Reșiței.