Un eveniment medical educațional de referință, dedicat ecografiei abdominale și mamare, va avea loc în zilele de 12-13 aprilie 2024, la Timișoara.
“Euroson School of Ultrasound” este evenimentul medical educațional, ce va avea loc în aceste zile, la Timișoara. Organizat în două sesiuni paralele, acest curs are o tradiție de peste 20 de ani, prima fiind în 2001, dar este premieră acum pentru că se organizează în două domenii, concomitent, abdomen și sân, cele două domenii de interes din ultrasonografie.
Evenimentul este organizat de Centrul de Educație în Ecografie al WFUMB (World Federation for Ultrasound in Medicine and Biology Center of Education) Timișoara, fiind acreditat și de Societatea Europeana de Ecografie (European Federation for ultrasound in Medicine and Biology – EFSUMB).
Acțiunea va avea loc la Biblioteca Centrală a Universităţii „Politehnica” Timişoara. Directori de curs pentru ecografia abdominală sunt Prof. Dr. Ioan Sporea și Prof. Dr. Alina Popescu, iar la ecografia de sân este coordonator de curs Prof. Dr. Dana Stoian.
Programul reunește la Timișoara nume prestigioase din medicina de internațională de vârf și aduce în atenția doritorilor, atât tehnicile de bază în examinarea ecografică, cât și cele mai noi progrese în tehnicile ecografice – ecografia cu substanță de contrast și elastografia, ultima o tehnică nouă, dar foarte apreciată în marile centre din lume.
Speakerii străini sunt Ivica Grgurevic (Croația), Matteo Garcovich (Italia), Michal Kukla (Polonia), Boris Brkljacic (Croația), Dominique Amy (Franța), specialiști de mare renume care activează în domeniul ultrasonografiei. Cu prilejul acestui eveniment important, va fi lansat “Tratatul de Elastografie”, având ca editori pe Prof. Dr. Ioan Sporea, Prof. Dr. Alina Popescu, Prof. Dr. Roxana Șirli și pe Prof. Dr. Dana Stoian (toți membrii ai Centrului de Educație al WFUMB și respectiv ai “Ultrasound Learning Center” al EFSUMB), care printr-o colaborare cu experți români de prestigiu (Prof. Dr. Dana Fodor, Prof. Dr. Sorin Dudea din Cluj și respectiv Prof. Dr. Flaviu Bob Timișoara), cât și cu Prof. Paul Sidhu (Londra) aduce o noutate publicistică absolută pentru țara noastră – Cel mai nou progres în domeniul diagnosticului ultrasonografic.
Tratatul are 570 de pagini, o bibliografie impresionantă, o prezentare grafică impecabilă și este primul în acest domeniu care reunește la un loc materialele recente despre această tehnică, cu utilizări în multiple domenii medicale. Volumul va fi lansat oficial, cu ocazia manifestării medicale ultrasonografice din 12-13 aprilie 2024.