Școală din Timișoara, în online pentru că nu are bani să plătească facturile la căldură

scoala rudolf walter
Stiri Timisoara si Resita Muzeul Banatului Montan mbmr 1000x100

Situație neobișnuită la Timișoara. O unitate de învățământ a trecut în online după ce nu a mai avut bani să plătească facturile la căldură, ca urmare a creșterii uriașe a prețurilor la gaz și curent. Este vorba de Școala Gimnazială „Rudolf Walter”, administrată de o fundație, nefiind preluată de Primăria Timișoara.

Inspectoratul Școlar Timiș anunță că, în prezent, sunt cinci unități de învățământ care desfășoară cursuri online în totalitate. Este vorba de grădinițele din Bucovăț, Cerna și Iosif, în care mai puțin de 60% din dascăli s-au vaccinat. De asemenea, fac ore de acasă și elevii de la Liceul Tehnologic „I.C. Brătianu” din Timișoara, pentru că școala este în șantier, precum și cei de la Școala Gimnazială „Rudolf Walter” din Timișoara. La ultima dintre unități situația este mai delicată. Concret, reprezentanții școlii au decis să mute activitatea în online pentru că nu au bani să plătească utilitățile.

La această școală sunt probleme cu plata utilităților, iar Primăria Timișoara nu poate să preia plata acestora în orice condiții. Fundația Rudolf Walter este cea care administrează patrimoniul acolo. Este o școală în care învață copii din medii defavorizate. Este una dintre cele mai frumoase școli din Timișoara, cu săli de sport moderne, laboratoare, cantină, săli de clasă foarte frumoase. Este amplasată într-o zonă periferică, în Plopi. În acest moment, fundația nu mai poate finanța plata utilităților. Costurile de întreținere, odată cu prețul mărit la gaz și curent, sunt foarte mari”, a afirmat Marin Popescu, inspectorul școlar general al județului Timiș.

Stiri admitere Timisoara gif uvvg 1000x100px admitere 2024 Stiei Timisoara Muzeul TM

Astăzi, conducerea Inspectoratului Școlar Timiș a avut o discuție cu reprezentanții Primăriei Timișoara, în speranța că se va găsi o soluție pentru această unitate de învățământ.

De asemenea, Inspectoratul Școlar Timiș mai transmite că și Colegiul Tehnic „Emanuil Ungureanu” din Timișoara funcționează cu 50% din clase în online, pentru că unitatea se află în șantier.

Stiri Timisoara si Resita Revista Banatica 1000x100
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/