Școala din Surducu Mare a avut nevoie de cinci ani și de un nou primar!

scoala surducu mare

Vin vești bune de la Forotic, după ce primarul comunei, Alexandru Sporea, a anunțat că, zilele trecute, a avut loc recepția finală a lucrărilor de la școala din Surducu Mare unde, în ultimele luni, s-au derulat ample modernizări.

Sistate în urmă cu mai bine de doi ani, lucrările au fost reluate de primarul Sporea, care și-a dorit, încă de la preluarea mandatului, să deblocheze situația de la școală, unitate sub acoperișul căreia funcționează și grădinița.

„Zilele trecute am făcut recepția finală a lucrărilor la școala și grădinița din Surducu Mare, o investiție în valoare de 1.712.195 de lei. Proiectul s-a derulat prin Programul Național de Dezvoltare Locală I și a fost început în 2016. Lucrările au fost însă sistate din lipsă de fonduri, printr-un ordin de suspendare trimis de fostul primar în iunie 2019, care a adus numai probleme copiilor și părinților. Analizând bugetul, veniturile, cheltuielile și proiectele pe care mi le-am propus de urgență, am căutat o sursă de finanțare pentru continuarea acestui proiect. Așadar, pentru a finaliza proiectul, am făcut demersuri la București, în urma cărora Guvernul ne-a alocat suma de 358.128 de lei, la care s-a adăugat și contribuția Primăriei Forotic, în valoare de 55.000 lei.”, ne-a declarat primarul comunei Forotic.

Sporea a mai precizat că, din bugetul local, a mai fost alocată și suma de 18.000 de lei, pentru achiziționarea pieselor de mobilier lipsă, având în vedere că prin proiect nu au fost prevăzute și fonduri pentru astfel de cheltuieli.

„Pe lângă clasele de curs destinate elevilor din ciclul primar, în cadrul aceleiași unități de învățământ avem și săli destinate preșcolarilor, dar și un cabinet de informatică, cancelaria profesorilor, precum și mai multe grupuri sanitare. Școala este dotată și cu centrală termică pe lemne. La amenajarea curții s-a renunțat în trecut din lipsă de fonduri, iar dotarea privind mobilierul nu a fost cuprinsă în proiect. Primăria are în plan construirea unui teren multifuncțional în curte. Mobilierul a fost achiziționat parțial, în trecut, de către instituția școlii, iar acum am alocat 18.000 de lei pentru achiziționarea mobilierului lipsă.”, a mai spus edilul comunei Forotic.