Primarul Felix Borcean s-a reîntors la școală! Dar nu la catedră pentru a preda Geografia, ci pentru a da curs unei sesizări referitoare la faptul că la o unitate de învățământ din cartierul Pipirig sunt probleme cu încălzirea.
Un cititor Express de Banat ne-a semnalat faptul că elevii Școlii Generale Nr. 2 din Pipirig sunt nevoiți să stea îmbrăcați la ore din cauza frigului din sălile de curs. Bărbatul s-a arată indignat de întreaga situație, precizând că dacă elevii scapă neinfectați cu SARS-CoV-2, cu siguranță nu și de răceală, având în vedere că, în această dimineața, în clasa în care învață fiica sa nu erau mai mult de 13 grade Celsius.
„De câteva săptămâni, elevii Școlii Generale Nr. 2 din Pipirig stau în frig. În această dimineață (n.r. 25 ianuarie), în clasă erau 13 grade Celsius, iar elevii au fost lăsați acasă, pentru a nu se îmbolnăvi.”, spune cititorul Express de Banat.
O sesizare similară a ajuns și la Primăria Caransebeș, motiv pentru care edilul Felix Borcean s-a deplasat personal la școala din cartierul Pipirig pentru a constata cum stau lucrurile în realitate.
„Nu știu dacă situația trebuie generalizată. Fiind o zi mai rece, fiind și după un weekend prelungit, probabil s-a încălzit mai greu școala. Eu am ajuns acolo în jurul orei 11.00, iar temperatura era de 16 – 17 grade Celsius. Nu au plecat toți copiii acasă, dar a fost suficient să plece o clasă pentru a se crea isterie. Pe etajul respectiv mai sunt încă trei clase, iar orele s-au desfășurat normal în toate.”, ne-a spus primarul Felix Borcean.
Edilul recunoaște că există totuși o problemă cu încălzirea, din cauza că numai una dintre cele două centrale termice funcționează în prezent, dar și pentru că instalațiile sunt vechi și colmatate.
„Școala are o singură centrală funcțională în momentul de față. Bine, este o centrală mare, nu mică, cum sunt cele de apartament. Mai este și problema că instalația este veche și chiar dacă schimbăm centrala, atâta timp cât țevile sunt colmatate, tot degeaba! Am solicitat conducerii școlii să facă un deviz, să vedem ce putem schimba aici. Însă asta numai în perioada de vacanță. Este și vina directorilor aici, ei au contract de mentenanță cu anumite firme, care normal asigură funcționalitatea instalațiilor, a centralelor și a rețelei. Eu primesc reclamațiile, dar eu, la rândul meu, vorbesc cu directorul și îmi spune: «domnule primar, noi avem contract de mentenanță». Ar fi mai bine ca părinții să reclame la direcțiune, iar direcțiunea, dacă nu are alte variante, să se adreseze primăriei. Așa se întâmplă în toate școlile, acestea au contracte de mentenanță cu diverse firme, iar noi nu putem interveni dacă sunt contracte în derulare.”, a mai spus Borcean.