Școala de Turism Alternativ pregătește noi generații de ghizi la Timișoara

timisoara capitala 2023

Anul 2021 se apropie cu pași repezi, iar Capitala Banatului va avea nevoie de un număr mare de ghizi turistici bine pregătiți, care să facă față valului de turiști care cu siguranță vor vizita Timișoara. Cei de la Școala de Turism Alternativ au speculat bine momentul și au dat startul cursurilor de ghizi, chiar la sfârșitul săptămânii trecute.

Cursurile Școlii de Turism Alternativ au loc la Casa Tineretului și au atras o paletă largă de oameni, cu pregătiri diverse. În prima promoție s-au înscris Ingineri, economiști, juriști, filologi, traducători, contabili, manageri, informaticieni, muzeografi, artiști, geografi dar și persoane care deja lucrează în domeniu. La deschiderea cursurilor au participat Mario președintele asociației, Mario Csipai, precum și Teodora Munteanu, lector al școlii.

Inițiatorii cursurilor sunt mulțumiți de cum decurg lucrurile. ”Avem un grup numeros și interesant care este gata să descopere tainele acestei meserii iar noi suntem mândri că avem ocazia să formăm noua generație de ghizi de turism din Timișoara cu atât mai mult cât la orizont se întrevede anul 2021, atunci când capitala Banatului va fi și Capitală Europeană a Culturii. Alături de școală ne propunem să dezvoltăm și proiectul Timișoara Free Tours, un concept de turism alternativ prezent în toate orașele importante din Europa. Mulțumim tuturor celor implicați și ne dorim ca împreună să punem umărul la r/evoluția turismului românesc și de aici de la Timișoara!”, spune Mario Csipai.

publicitate ziar expresb 1000x100 pizzeria Dimitrios 1000x100

Școala de Turism Alternativ a luat naștere din entuziasmul unor pasionați din domeniu din Timișoara și Arad. Pentru început, sunt organizate cursuri în specializările Agent de turism-ghid și de Ghid
național de turism. Agent de turism-ghid și de Ghid național de turism. Cursurile sunt ținute de de profesori, ghizi de turism sau chiar foști jurnaliști.

untitled design set 970x90 px