Școala cu predare după model britanic, un succes la Timișoara. Taxele încep de la 7.200 euro/an, iar numărul elevilor este tot mai mare

Școala din Timișoara cu predare după model britanic este un adevărat succes. Taxele de școlarizare pornesc de la 7.200 de euro, iar părinții se înghesuie în număr mare să-și înscrie copiii. Peste 400 de elevi vor studia aici din toamnă și se fac investiții pentru dezvoltarea campusului.

Începând cu anul 2019, la Timișoara funcționează British International School, în care predarea se realizează după model britanic, fiind înscriși 220 de copii. Datorită interesului mare din partea părinților, în acest an școlar numărul elevilor a ajuns la 350, copiii având vârste cuprinse între patru și 16 ani. Din anul școlar următor, aici vor studia peste 420 de elevi, iar capacitatea maximă va ajunge la 900 de copii, de anul viitor, după ce se va construi un nou corp de clădire, pentru liceu. De asemenea, până în toamnă va fi finalizată și sala de sport a unității de învățământ, prima sală de sport școlară construită după Revoluție la Timișoara.

Taxele de școlarizare încep de la 7.200 de euro/an, în cazul copiilor de patru ani, și ajung la 8.500 euro/an, în cazul elevilor mai mari. Avem copii de la patru ani până la 16 ani, iar prima promoție care va absolvi școala noastră va fi în anul 2024. Avem profesori internaționali, din Marea Britanie, SUA, Ucraina, Spania. În aproape toate clasele există table interactive cu touchscreen, au integrată și partea de internet, computer, iar lângă tablele interactive avem și table albe. Elevii au iPad-uri pe care le folosesc la anumite ore, profesorii au MacBookuri. Avem și o bibliotecă pentru cei mici, se lucrează la biblioteca pentru cei mari. Predarea este exclusiv în limba engleză, doar limba română se predă în limba română și limbile străine – franceză, germană și spaniolă.”, a declarat Ciprian Țiplea, director academic al British International School of Timișoara.

Reprezentanții unității de învățământ au explicat faptul că în această școală se pune foarte mult accentul pe partea de dezvoltare personală a elevilor, aceștia fiind învățați să aibă mai multe încredere în ei.

Se întâmplă tot felul de lucruri pe parcursul anului școlar cu scopul dezvoltării spirituale, morale și sociale. Acest sistem educațional dezvoltă foarte mult și zona de încredere în sine a copiilor. Sunt și profesor de matematică și le-am atras atenția că nu este nicio problemă dacă răspunzi greșit la o întrebare. Știm cu toții cât de important este să ai încredere în tine. Este foarte important ca ei să înțeleagă valorile școlii, iar noi avem nouă valori. Una dintre cele mai importante este treaba asta cu respectul, să ne respectăm reciproc, să ne respectăm colegii, să înțelegem că fiecare dintre elevii care sunt în școală au dreptul să se simtă în siguranță, să vină fericiți la școală, fără teamă că s-ar putea întâmpla ceva. Când sunt situații conflictuale, este foarte important cum abordează școala aceste situații și aici este foarte important parteneriatul cu părinții. O școală nu este doar despre examene, este importantă dezvoltarea personală a elevilor.”, a afirmat Ciprian Țiplea.

De asemenea, sunt organizate diferite activități interactive în școală, precum proiectul „Arena Leilor” sau un concurs de talente. Totodată, frecvent sunt organizate excursii, iar în această lună o parte dintre elevi au participat la o demonstrație de cricket. În ultima săptămână a acestui an școlar, va avea loc și un picnic pentru elevii claselor primare, fiind organizate ateliere creative pentru părinți și copii.

Potrivit reprezentanților unității de învățământ, școala britanică din Timișoara este tot mai îndrăgită de părinți, astfel că s-a creat și o listă de așteptare pe care se află 80 de copii.