Școala acasă și o revistă aleasă!

1000x100 (2) mbmr 1000x100

În zona Caransebeș elevii au mutat activitățile în mediul online, iar Școala Gimnazială din Constantin Daicoviciu este unul dintre exemple.

Din cauza anulării orelor de curs în cadrul școlilor, majoritatea elevilor au început să participe la ore în mediul online, continuând parcurgerea materiei cu ajutorul cadrelor didactice, care se implică, oferind răspunsuri la nelămuririle și întrebările elevilor, precum și cu ajutorul unor aplicații accesibile tuturor.
Săptămâna trecută a fost dedicată activităților Școlii Altfel, iar cadrele didactice ale Școlii Gimnaziale Constantin Daicoviciu au elaborat o planificare a acestor zile, care nu a putut fi pusă în practică în școală.
Stăm acasă, încercând să ne protejăm pe noi dar și pe cei din jurul nostru, fiind într-o strânsă și permanentă legătură cu elevii, părinții și cadrele didactice. Locul activităților Școlii Altfel a fost luat, de data aceasta, de realizarea unui nou număr al revistei școlii noastre intitulată UNISON. Revista a luat naștere în anul 2016 și continuă și astăzi sub condeiele elevilor noștri însetați mereu de ceva nou. Noi, dascălii coordonatori, nu facem altceva decât să-i sprijinim și să-i îndrumăm astfel încât paginile revistei să fie mereu sub aspectul noului si originalului creației”, spune profesoara Loredana Conciatu, fost director al școlii gimaziale, în prezent inspector general adjunct.

Cuprinsul revistei urmărește toate activitățile marcante ale vieții Școlii Gimnaziale Constantin Daicoviciu, printre care articole dedicate zilei de 15 ianuarie, zilei Unirii la 24 ianuarie, Sfântului Valentin, 8 martie – Ziua Mamei, dar și Sfintele Sărbători Pascale. Elevii au realizat si articole despre ce înseamnă școala acasă, în mediul online, ca metodă nouă de predare-învățare.

Muzeul TM

Chiar dacă usile școlilor sunt închise, noi dascălii suntem mereu la datorie, căutând metode și mijloace moderne de predare-învățare, astfel încât să păstrăm vie dorința elevilor de cunoaștere și descoperire a noului, iar actul educativ să nu fie periclitat”, a mai adăugat Loredana Conciatu, inspector școlar general adjunct, fost director al Școlii Gimnaziale din Constantin Daicoviciu.

banatica 1000x100
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/