Schimbările climatice în atenția preșcolarilor din Caransebeș

timisoara capitala 2023

Micii ecologiști de la Grădinița cu Program Prelungit nr.1 din Caransebeș au participat timp de 6 săptămâni la Proiectul Internațional Climate Action.

Proiectul s-a desfășurat în parteneriat cu NASA, ONU și WWF și dorește să schimbe comportamentul elevilor privind schimbările climatice și amenințările de mediu prin educație. În cadrul proiectului participă peste 2.500.000 de elevi din 100 de țări, având același scop: salvarea planetei Pământ de încălzirea globală.

În cadrul acestui proiect preșcolarii grupei mari îndrumați de educatoarele Vlasie Elena Vasilica și Ianchiș Adriana Vasilica și coorodonați de directorul hrădiniței, Ana Buru, au realizat desene, postere, au vizionat prezentări despre efectele schimbărilor climatice din orașul Caransebeș, din România, dar și din alte țări. Micii ecologiști s-au întâlnit și cu mascota RIPI, salvatorul pădurilor, care i-a învățat cum să colecteze selectiv gunoaiele pentru salvarea planetei.

Cuib de vise 1000x100

Preșcolarii au realizat și un mesaj pentru Marte în care îi cereau să salveze planeta Pământ: Plantez un copac/ Planeta o salvez/ Plantează cu noi/ O salvezi și tu. Ei au încercuit planeta cu mulți copaci, desenați de către ei.