Schimbările aduc începuturi noi în natură

Vremea caldă a venit și odată cu aceasta spiritul călător și dornic de aventură a reînviat în fiecare dintre noi. Razele soarelui și adierea vântului cald aduc mereu zâmbetul pe buzele noastre, iar weekendurile sunt mereu așteptate cu nerăbdare. Din păcate, ieșirile în aer liber, la iarbă verde, aduc cu ele gunoaie și mizerie.

Plimbările în aer liber sunt preferatele tuturor. Mai ales în zilele dogoritoare de vară, majoritatea alege să iasă cu prietenii sau cu familia la picnic, în pădure. Dar uită să o respecte, să o iubească și să o îngrijească. Uită acea zi minunată în care pădurea le-a oferit toată liniștea și relaxarea de care aveau nevoie. Uită și lasă în urma lor dezastrul. Mormane de gunoaie sunt la fiecare pas. Astfel de probleme întâmpină și o pădure din județul Timiș, pădurea Bistra.

La inițiativa oamenilor conștiincioși și iubitori de natură a luat naștere asociația „ADI Pădurea Bistra”. Aceasta are ca scop salvarea naturii sălbatice de poluarea necontrolată și dezvoltarea imobiliară haotică.

Asociația reprezintă un proiect ecologic care se întinde pe cinci unități administrativ-teritoriale: Timișoara, Recaș, Moșnița Nouă, Ghiroda și Bucovăț și are ca scop accesarea fondurilor externe și promovarea zonei turistice.

Pădurea Bistra care se află între Moșnița Nouă și Ghiroda și este protejată prin lege pentru speciile de arbori precum stejar, gârniță și cer, dar și pentru habitatele naturale va fi apărată de o nouă conducere. Ionuț Stănușoiu primarul Ghirodei este noul președinte al asociației, iar Ruben Lațcău – viceprimarul Timișoarei și Ionuț Luda – viceprimarul Bucovățului au ocupat funcțiile de vicepreședinte în cadrul acesteia. Pădurea este cunoscută și prin Festivalul CODRU care, în anul 2019, a avut prima ediție și despre care noua conducere afirmă că: „se dorește a fi repus pe afiș de îndată ce o va permite situația creată de pandemie.”

Autor: Iulia Vlad

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/