Schimbări! Primari noi în opt unități administrative din estul județului Timiș

manastiur

Zona de est a județului va avea mai mulți primari noi, după alegerile locale organizate în prima decadă a acestei luni.

La nivel de comune, cea mai mare surpriză a venit de la Dumbrava. Ioan Ihasz, unul dintre cei mai competenți primari din Timiș, de la UDMR, a fost învins de un liberal, Cristian Ionescu. Ioan Ihasz a înființat GAL-ul care cuprinde aproape 20 de comune și Microregiunea ”Țara Făgetului” atrăgând zeci de milioane de euro pentru dezvoltarea proiectelor din unitățile administrativ teritoriale din acel perimetru. Alte zeci de milioane de euro au intrat și vor mai veni pentru lucrări de infrastructură realizate pe raza Dumbravei. ”Hotărârea a fost a oamenilor! Sunt legile democrației și trebuie respectate. Cert e că proiectele inițiate de mine, alături de echipa din Primărie, trebuie continuate”, ne-a declarat fostul edil, aflat la cârma instituției de 20 de ani.

Veterani înlocuiți

Schimbare neaşteptată de primar s-a produs și la Balinț. După 24 de ani, Dănuț Crașovan a pierdut fotoliul de primar în fața reprezentantului Alianței Dreptei Unite, Andrei Popa. La Darova, liberalul Sorin Tilihoi a fost învins de social democratul Viorel Aurel Cherciu din Sacoșu Mare. Și la Bârna s-a produs surpriza. După 24 de ani de șef al administrației locale, Dumitru Pecora, de la PSD, va ceda locul concetățeanului Ovidiu Ignatoni, de la PNL. La Margina, cel mai important birou din instituție va fi ocupat de Cosmin Popoescu (PSD), care îl va înlocui din funcție pe Ionel Costa, aflat tot de 24 de ani în fruntea comunei, care a hotărât să se retragă.

Stiri Timisoara si Resita publicitate online dacus 05 iulie 2024 Stiri Timisoara Publicitate online Brantner 1000x100px

Revenirile incompatibililor

Acestea sunt la Criciova și Mănăștiur. E vorba de foștii edili Cristian Catană, respectiv Ionel Curuți, care, de la sfârșitul lunii septembrie vor reveni pe posturile ocupate ani buni în primăriile pe care le-au condus. Aceștia nu au mai avut drept de candidatură, înaintea alegerilor din 2020, pentru că Agenția Națională de Integritate i-ar fi descoperit incompatibili cu funcția din cauza unor firme unde erau acționari. Conform legii, trei ani au trebuit să stea „pe tușă”, însă în  9 iunie au revenit în forță și au câștigat alegerile. ”A fost o nedreptate care ni s-a făcut, dar nu am avut ce face, pentru că organele statului sunt mai puternice decât noi”, a fost mesajul ambilor foști și viitori primari.

stiri Timisoara publicitate si promovare online banner maxagro Stiri Timisoara si Resita STPT job 1000x200
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/