Schimbări importante în conducerea instanțelor și parchetelor din Caraș-Severin

Consiliul Superior al Magistraturii a decis să facă schimbări majore în conducerea instanțelor și parchetelor din Caraș-Severin, fie pentru că unele posturi au fost ocupate prin concurs, fie pentru că alte posturi au fost ocupate prin delegație, care a expirat.

Judecătorul Petru Juca este noul președinte al Tribunalului Caraș-Severin, după ce a reușit ocuparea postului prin concurs, fiind confirmat de Secția pentru Judecători a CSM în ședința din 4 iulie.

La Judecătoria Oravița a fost prelungită delegarea președintelui Aurică Guga (foto) „începând cu data de 15.07.2017, până la ocuparea funcţiei prin concurs sau examen, în condiţiile legii, dar nu mai mult de 6 luni”, iar judecătorul Adrian Cătălin Pîțu a fost transferat de la Judecătoria Reșița, la Judecătoria Caransebeș, unde va funcționa ca vicepreședinte al instanței.

Și Judecătoria Reșița are un președinte nou. Este vorba despre judecătoarea Elena Munteanu, care a fost adusă de la Judecătoria Drobeta Turnu Severin, unde a activat până acum. Judecătoarea Munteanu a fost numită cu delegație, iar delegarea expiră la data de 15 noiembrie 2017.

Prim-procurorul Parchetului de pe lângă Judecătoria Oravița, Nicolae Belei, a fost numit prim-procuror la PJ Ineu, iar la Oravița a fost delegat pe postul de prim-procuror Radu George Bucurică (foto).

Procurorul Adrian Tarnoviețchi nu mai este prim-procuror la PJ Reșița, locul său fiind luat de către procurorul Dan Păuleț, care vine de pe funcția de prim-procuror al Parchetului de pe lângă Judecătoria Liești (PCA Galați).