Schimbarea ești tu! Avram Iancu se pregătește pentru o provocare… literară

Bibliotecarul hunedorean Avram Iancu, cel care a reprezentat cu mândrie România în toate expedițiile extreme pe care le-a întreprins, gata să facă încă un gest pentru patria mamă.

Petroșăneanul care a traversat înot, începând cu 2016 până în 2018, Canalul Mânecii, Dunărea, de la izvoare la vărsare, Marea Neagră, de la Sulina la Istanbul, fără costum de neopren, ultima dată, în luna martie a acestui an, el obținând locul al treilea în cadrul maratonului „6633 Arctic Ultra”, pregătește un lucru cu totul special.

După toate expedițiile extreme la care a participat, Avram Iancu spune că organismul său are nevoie de o perioadă de recuperare, însă că nu există motive de îngrijorare în acest sens: „Făcând lucruri extreme, e normal să fii supus anumitor riscuri. Aceste riscuri care există mi le-am asumat, mi le asum și mă bucur că Dumnezeu, până aici, a fost cu mine și m-a ajutat să nu cad victimă acestor riscuri. Imaginați-vă că, în Canalul Mânecii, de exemplu, temperatura apei are 15 grade, iar eu am înotat 18 ore. Deci trebuie să ai o structură fizică foarte puternică, un antrenament foarte bun și, nu în ultimul rând, motivația este cea care aduce un plus de energie părții materiale a ființei noastre. După aceea, pe Dunăre, am înotat 89 de zile încontinuu. Vă dați seama sistemul nervos la ce a fost supus… Dar am rezistat. La Cercul Polar există riscul unei hipotermii acute, degerături, dar nu s-a-ntâmplat nimic grav. Pot să spun că, la momentul actual, după toate acestea, pot oricând să mă duc din nou”.

Avram Iancu își lansează propria carte

Avram Iancu se pregătește să treacă mai sus de pragul de bibliotecar, devenind autorul propriilor idei, gânduri, călătorii: „Deja am călătorit foarte mult atât fizic, de la punctul A la un punct B, dar am călătorit, mai ales, din punct de vedere spiritual. Am ajuns acum la un punct B, în care simt nevoia să public o carte. Lucrez foarte intens la sfârșitul cărții. Deci, este aproape terminată și în luna iunie eu sper să public cartea «Schimbarea ești tu»”.

Despre volumul pe care urmează să-l lanseze curând, înotătorul român detaliază pentru expressdebanat.ro: „Este un moment de cotitură în viața mea personală, dar aș putea spune și în viața conaționalilor mei, pentru că vor avea ocazia, în această carte, cu totul deosebită, și, zic eu că e deosebită, nu pentru că am scris-o eu, ci pentru că așa este ea, vor avea posibilitatea să citească lucruri deosebite și exemple pe care le-am trăit pe teren”.

Volumul „Schimbarea ești tu” va fi lansată în premieră la Biblioteca Municipală din Petroșani. Motivul? De acolo au venit primele impulsuri care l-au determinat pe hunedorean să sfideze orice pericol, astfel încât să facă cunoscut cât mai multor oameni numele României. De asemenea, mai completează Iancu, „după lansarea de carte care va avea loc la Petroșani, voi face un turneu de lansare a cărții pe la mai toate bibliotecile județene din țară. Eu fiind bibliotecar, colegii bibliotecari își doresc să organizeze evenimente de lansare de carte. Voi lansa această carte inclusiv la Reșița”.