Schimbare să fie, dar nu prin locurile esențiale!

Guvernările din teritoriu, recte consiliile județene conduse de liberali, fac ce știu mai bine. Să nu vă gândiți la crearea locurilor de muncă, cum ar fi normal să se întâmple, ci la disponibilizarea angajaților din administrație. Cei dintâi vizați, piloșii, puturoșii, copiii, nepoții și amantele pesediștilor. Cu riscul de a avea mii de procese cu funcționarii publici și, implicit, de a le pierde în instanță.

În timp ce în județe se strânge cureaua și se votează noile organigrame, în funcție de culoarea măștii de protecție, Guvernul Cîțu a deschis larg porțile pentru noua ștăbărime ce va lucra de acum încolo pentru binele nostru, al tuturor. Chiar și pentru al celor care i-au votat pe Ciolacu și Șoșoacă. Pe scurt: 80 de secretari de stat, tot 80, dacă nu chiar mai mulți, subsecretari de stat, alți 80 de consilieri, plus zeci sau poate sute de băgători de seamă, responsabili cu preparatul cafeluței, cu revista presei, cu corespondența, cu răspunsul la telefon. Ce ziceți? Cam mult pentru cele 18 ministere? A, era să-i uit pe cei doi vicepremieri care, la rândul lor, fac cât un minister când vine vorba de angajări. Eu zic că nu e prea mult. Că e de lucru în guvern, nu glumă. De afară, ai impresia că nu e așa, că mulți freacă ridichia. În realitate însă nu este deloc ușor să faci ce au făcut ei în două luni de guverenare. Să schimbi denumirile ministerelor. Câtă imaginație trebuie să ai să-i dai o denumire nouă, dar în același timp, să-i păstrezi identitatea. De exemplu, Ministerul Lucrărilor Publice, Dezvoltării şi Administraţiei de pe vremea lui Orban a devenit Ministerul Dezvoltării Lucrărilor Publice şi Administraţiei în guvernarea Cîțu. Sau Ministerul Finanțelor Publice se va numi Ministerul Finanțelor. Până și Ministerul Transporturilor, Infrastructurii și Comunicațiilor și-a schimbat denumirea în Ministerul Transporturilor și Infrastructurii.

Parcă e altceva, nu-i așa? Un cuvânt inversat sau adăugat dă o altă perspectivă ministerului respectiv și programului de guvernare. Unde mai pui că și angajații vin cu mai mult drag la lucru și au mai multă tragere de inimă. Ministerul Fondurilor Europene devine Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene, în timp ce Ministerul Educației și Cercetării se va numi Ministerul Educației.

Să vezi cum se pun de acum încolo elevii cu burta pe carte când vor vedea că nenea Cîțu și ai lui s-au gândit și la ei. Că dacă tot nu a dat bani la Educație, măcar schimbare să fie pe tabla de la intrarea în școală!


/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/