Schimbare în TUR! Gelu Ardeleanu pleacă, dar rămâne: „Nu mai aduc niciun autobuz la Reșița”

 Cu 4 luni înainte de a-i expira mandatul, administratorul Gelu Ardeleanu și-a prezentat demisia din fruntea societății care gestionează autobuzele din Reșița. Rămâne totuși director tehnic, funcție care, spune el, nu-l scutește decât de întocmirea unor documente. În ceea ce privește planurile de viitor, de un lucru e sigur: nu mai vrea să aducă alte autobuze la Reșița.

Începând de mâine, la cârma societății Transport Urban Reșița va veni Dănuț Jurubescu, cel care îi va lua locul lui Gelu Ardeleanu. Acesta din urmă va fi secundul lui Jurubescu, din poziția de director tehnic. Gelu Ardeleanu și-a prezentat demisia, aceasta fiind înregistrată de Consiliul Local Reșița în 9 august 2018, la 20 de luni după preluarea mandatului. Ciudat este că demisia a survenit cu 4 luni înainte de încheierea acestuia, Gelu Ardeleanu nedorind să ne spună motivul pentru care se retrage din prima linie. Ceea ce ne-a spus însă este că au existat multe nemulțumiri, și nu se referă la cele ale oamenilor de rând, semn că neînțelegerile ar fi existat la un nivel mai înalt, cel mai probabil în Consiliul Local.

Cert este că, spune Gelu Ardeleanu, nu se mai gândește să aducă alte autobuze la Reșița, considerând că cea mai mare realizare a sa din perioada de administrație se poate vedea deja pe străzile Reșiței. „Multe orașe mari din țară invidiază Reșița pentru achiziția pe care a făcut-o, considerând că autobuzele noastre sunt mult mai bune decât ce au cumpărat ele la mâna a doua. Aici includ Aradul și Suceava”, spune Ardeleanu, semn că, în ciuda problemelor care au mai existat de-a lungul timpului, transportul public la Reșița ar trebui să fie unul mulțumitor pentru toată lumea. În plus, toate inspecțiile tehnice și reparațiile se fac „pe bune”, tocmai pentru ca autobuzele să fie sigure, subliniază fostul administrator.

Dănuț Jurubescu va începe activitatea la TUR din 16 august, spunând că nu se poate exprima deocamdată cu privire la planurile de viitor, până nu cunoaște exact tot ce ține de societate.