„Schimbă PET-ul cu biletul”. Plata cu deșeuri pentru transportul public, la Timișoara

Locuitorii din Timișoara vor putea circula cu mijloacele de transport public în comun plătind la schimb cu PET-uri și doze de aluminiu. Campania „Schimbă PET-ul cu biletul” se va desfășura în data de 1 octombrie în parcările unui supermarket din oraș.

O inițiativă inedită se va desfășura la Timișoara și în alte patru orașe din România. Este vorba de caravana „Schimbă PET-ul cu biletul”, dezvoltată de Kaufland România, în cadrul căreia locuitorii din capitala Banatului vor putea circula cu transportul public plătind la schimb cu PET-uri și doze de aluminiu.

Cei dornici să participe trebuie să aibă la ei cinci deșeuri (PET-uri, doze de aluminiu, sticlă) și să le introducă în aparatele automate de colectare Tomra, puse la dispoziție de Kaufland România. În urma acestui proces, pentru cei ce au colectat deșeurile separat, automatele vor elibera un cupon în baza căruia se poate primi biletul pentru mijloacele de transport în comun, valabil pentru două călătorii, de la voluntarii prezenți la fiecare punct de colectare”, a informat Kaufland România.

La Timișoara, campania se va desfășura în data de 1 octombrie, în parcările magazinelor Kaufland Cetate (Str. Gheorghe Lazăr 26), Kaufland Dumbrăvița (comuna Dumbrăvița, str. Conac 51), Kaufland Elisabetin (str. Damaschin Bojinca 4), Kaufland Fabric (str. Mihail Kogălniceanu 11) și Kaufland Vidrighin (str. Chimiștilor 5-9).

Toate PET-urile colectate în cadrul campaniei vor fi transmise către fabricile de reciclare, unde vor fi transformate în noi resurse.