Primăria Caransebeș și-a făcut temele! Așteaptă trenul cu banii europeni promiși de Guvern

Primarul municipiului de pe Timiș și Sebeș, Felix Borcean, a declarat că angajații din aparatul administrativ au pregătit  toate documentațiile necesare în vederea atragerii fondurilor europene sau guvernamentale pentru diferite proiecte de dezvoltare a infrastructurii locale.

Primăria Caransebeș este pregătită de multă vreme să atace noile programe de finanțare, fie că vorbim despre Programul Național de Redresare și Reziliență, fie că vorbim despre Programul «Anghel Saligny». Însă, banii nu au venit încă, îi așteptăm. Dacă mâine ar spune cineva aduceți proiectele, Primăria Caransebeș s-ar prezenta cu documentațiile care ar putea aduce vreo 100 de milioane de lei pentru străzi, pentru trotuare, pentru gaz, curent și așa mai departe.”, a declarat Borcean.

Edilul Caransebeșului are totuși o temere, aceea că banii prin aceste programe ar putea fi alocați discreționar, și nu pe criterii obiective: „Singura mea temere este, nu că nu ne-am fi făcut noi temele, ci ca aceste fonduri să nu se acorde discreționar. Noi suntem pregătiți la majoritatea capitolelor, din punctul acesta de vedere. Dacă nu se poate așa, o facem pe fonduri proprii, dar ar fi bine să beneficiem de o finanțare europeană pentru a folosi fondurile proprii în alte scopuri, pentru alte lucrări.