Schimb internațional de tineri

explo 1000x200

Asociația Voluntariatul pentru Toți, în parteneriat cu Asociația Futuro Digitale din Italia, Asociația TBC din Lituania, Asociația CoEfficient din Ungaria, Asociația Tmelnik din Cehia, Asociația RAPO din Bulgaria, Asociația ADEL din Slovacia și Asociația Amigos de Europa din Spania, implementează schimbul de tineri intitulat Viitor antreprenor! Future entrepreneur!.

Din partea fiecărei asociații se vor implica 6 tineri și un lider de grup, cu vârsta cuprinsă intre 16 – 22 de ani, respectiv 18+ pentru liderul de grup, în total 48 de tineri și 8 lideri de grup.

Scopul proiectului este acela de a dezvolta spiritul antreprenorial în rândul tinerilor din mediul rural, mai exact prin intermediul acestui proiect se dorește ca 48 tineri și 8 lideri din România, Cehia, Italia, Ungaria, Slovacia, Spania, Bulgaria și Lituania să înțeleagă mai bine conceptul de antreprenoriat, start-up, vânzarea, promovarea și sustenabilitatea unei afaceri în mediul rural, pentru a-și asigura un viitor și în același timp, pentru a ajuta comunitatea în care trăiesc prin a-i oferi bunuri și servicii adaptate nevoilor acesteia.

Principalele obiective ale acestui proiect sunt:

– să dezvolte spiritul antreprenorial a 48 de tineri și 8 lideri de grup din cele 8 țări partenere;

– să capaciteze cei 48 de tineri și 8 lideri de grup din cele 8 țări partenere, în dezvoltarea și implementarea afacerilor mici in mediul rural;

– să îmbunătățească aptitudinile necesare de vânzare și promovare a unei afaceri în mediul rural pentru 48 de tineri și 8 lideri de grup din cele 8 țări partenere;

– să instruiască 48 de tineri și 8 lideri de grup din cele 8 țări partenere, în gestionarea afacerilor in mediul rural;

– să dezvolte creativitatea și gândirea inovativa a 48 de tineri și 8 lideri de grup în dezvoltarea afacerilor în mediul rural, prin activități de simulare, fair trade și discuții cu experți.

La sfârșitul schimbului, tinerii vor primi certificatul Youthpass, ce atestă participarea în cadrul proiectului, însă și dezvoltarea competențelor specifice. Mai multe detalii despre certificatul YouthPass se găsesc aici: https://www.youthpass.eu/ro/

Acest proiect este finanțat de către Comisia Europeană prin programul Erasmus+, Acțiunea Cheie 1, schimburi de tineri.

Informații suplimentare se pot obține la adresa de e-mail youthvoluntari@yahoo.ro sau turcu.laura13@yahoo.ro sau la numărul de telefon 0746 450 594 – coordonator proiect Laura Turcu.