Schimb de tineri între Oravița și Roma!

promovare online Timisoara Casa Auto

Începutul lunii decembrie i-a surprins pe tinerii din Oravița implicați într-un parteneriat cu tineri italieni din Roma. În cadrul programului ,,Theatre for interculturalism, au fost puse în scenă mai multe situații reale care pot avea loc în interiorul unei familii.

Programul este finanțat prin proiectul ,,Tineret în acțiune – Schimburi de tineri. În cadrul acestui program au fost implicați 60 de tineri din Oravița, dar și membri ai asociației ,,Roma Onlus” din Italia. Metoda teatrului-forum și formele de educație nonformală au fost în centrul atenției în cadrul celor 8 zile de activități.

Desfășurătorul zilelor de activități a cuprins și punerea în scenă a piesei de teatru ,,Ți se poate întâmpla și ție. Tinerii orăvițeni și italieni au prezentat scenete reprezentative cu realități din viața de zi cu zi, legate de diseminare, prejudecăți sau conflicte care pot surveni în cadrul unei familii.

promovare banner maxagro

Proiectul s-a axat în primul rând pe creșterea gradului de conștientizare a tinerilor din diferite medii sociale și culturale atât asupra toleranței, cât și în ceea ce privește dimensiunile interculturale și europene ale unei societăți.

publicitate tmc 640