Schimb de terenuri între Primăria Timișoara și Universitatea Politehnica. Cele două instituții pregătesc noi investiții

Primăria Timișoara și Universitatea Politehnica vor începe mai multe negocieri cu scopul realizării unui schimb de terenuri aflate în zona centrală a orașului. Cele două instituții au în plan să realizeze noi investiții, dacă procedurile vor fi finalizate cu succes.

Primăria Timișoara a pregătit un proiect de hotărâre pentru reglementarea situației juridice a patrimoniului orașului, care va fi supus votului în prima ședință a Consiliului Local. Proiectul se referă la împuternicirea Comisiei de negociere cu terții a consiliului local pentru efectuarea unui schimb de terenuri între Universitatea Politehnica și Primăria Timișoara. Ambele terenuri se află în zona centrală a orașului.

Universitatea Politehnica Timișoara a propus Primăriei Timișoara un schimb de terenuri, pentru reglementarea situației juridice a unui teren cu o clădire din Parcul Rozelor, proprietate a universității, dar folosită de SC Horticultura SA. Camera de Conturi Timiș ceruse reglementarea situației juridice a clădirii respective. Comisia de negociere de la nivel municipal va trebui să medieze schimbul de terenuri între proprietatea Politehnicii, în suprafață de 2336 mp din Parcul Rozelor (spl. Spiru Haret) și un teren al primăriei, de aceeași mărime, pe care se află și o parte din clădirea Facultății de Electrotehnică și care este aferent parcării din fața acestei facultăți de pe bd. Vasile Pârvan. Dacă se va realiza schimbul, vor fi unificate loturile care acum aparțin primăriei și sunt aferente parcării și Facultății de Electrotehnică, în suprafață totală de 2336 mp”, a informat Primăria Timișoara.

Potrivit reprezentanților instituției, schimbul ar permite delimitarea și clarificarea juridică a patrimoniului celor două instituții, precum și al Horticulturii, societate a consiliului local.

Totodată, s-ar oferi posibilitatea atât primăriei, cât și universității de a realiza noi investiții în cele două zone, noile achiziții întregind astfel patrimoniul fiecăreia”, a detaliat Primăria Timișoara.