Adolescenţii emancipaţi vs. profesorii rebeli

La Colegiul Tehnic Cărăşan ziua de 8 Martie a stat sub semnul distracţiei şi amuzamentului. Elevii şi profesorii au organizat o serbare-concurs inedită, care le-a pus la încercare creativitatea, talentul şi spiritul de echipă. De departe însă, cea mai interesantă parte a fost proba în care elevii au luat locul dascălilor şi viceversa.

Elevii şi profesorii de la Colegiul Tehnic Cărăşan s-au gândit să sărbătorească altfel ziua de 8 Martie, aşa că au lăsat deoparte catalogul şi caietele, şi au dat startul distracţiei. Manifestarea a avut loc în amfiteatrul instituţiei, unde cele două echipe înscrise în concurs, “Adolescenţii emancipaţi” şi “Profesorii rebeli”, s-au întrecut pe parcursul mai multor probe. “Cele două echipaje au avut de trecut probe ca parada modei, o probă artistică complexă de dans, muzică şi poezie, în care au trecut de la ritmuri pop şi latino, până la tango şi disco-fox, apoi  fiecare echipaj a trebuit să facă  o dedicaţie echipei adverse, să aranjeze o masă romantică şi să facă o dedicaţiei femeii iubite, şi, nu în ultimul rând, în aplauzele şi hohotele de râs ale pubilcului, să treacă peste proba de foc: Profesor pentru o zi, în care profesorii şi elevii au făcut pentru câteva momente schimb de roluri, aratând cum s-ar desfaşura o oră în care profesorii ar fi elevi năzbâtioşi şi puşi pe şotii, gata în orice moment să exspereze profesorii care au încercat, fără succes, să ţină clasa sub control”, a povestit Iudith Szabo, unul dintre cadrele didactice participante.

Pentru că atât echipa profesorilor, cât şi cea a elevilor şi-a dat toată silinţa, juriul a avut o alegere imposibil de făcut, astfel că la final, cu toţii au fost declaraţi câştigători. „Juriul a hotărât că ambele echipe s-au descurcat grozav şi că au meritat din plin aplauzele audienţei, împreună cu premii, diplome şi flori pentru doamne şi domnişoare. A fost o manifestare de succes prin care alevii şi profesorii liceului au dorit să aducă un omagiu şi un zambet în sufletele tuturor femeilor din viaţa lor”, a mai spus Iudith Szabo.